Tip: zo leg je een Galaxy S8 screenshot (schermafbeelding) vast

Met je kersverse Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus zonder Home knop zul je merken dat de oude vertrouwde methode om screenshots – schermafbeeldingen – vast te leggen niet meer werkt. Maar, hoe maak je dan wel een Galaxy S8 screenshot?

galaxy-s8-plus-tip-screenshot Tip: zo leg je een Galaxy S8 screenshot (schermafbeelding) vast

Geen home knop? Geen nood!

Op eerdere Galaxy telefoons met Home knop kon je het snelst een screenshot maken door de Home en Power knop even tegelijk ingedrukt te houden. Op de Galaxy S8 (Plus) gaat dit logischerwijs niet. Maar geen nood: nu leg je een schermafbeelding vast door de Power en Volume omlaag knop tegelijk in te drukken. Houd ze eventjes tegelijk vast. Als je een sluitergeluidje hoort en de bijbehorende animatie ziet is het plaatje vastgelegd. In de Galerij vind je ‘m terug in het album Schermafbeeldingen.

Galaxy S8 screenshot: meer opties

Zodra je de schermafbeelding op je Galaxy S8 (Plus) hebt gemaakt, verschijnen er nog wat extra opties in beeld. In situaties waarin je verder kunt scrollen – bijvoorbeeld als je een website bekijkt – kun je op het icoontje Scrollen door afbeelding tikken, om meer vast te leggen dan je alleen in beeld ziet. Dit is een erg handige optie, die in heel veel situaties werkt, zoals het lezen van documenten, of zelfs in Google Maps.

galaxy-s8-plus-tip-screenshot-maken-schermafbeelding-847x1024 Tip: zo leg je een Galaxy S8 screenshot (schermafbeelding) vast

De overige opties – Tekenen, Bijsnijden, Delen – spreken in feite ook voor zich. Je kunt direct op je schermafbeelding tekenen, of je kunt alleen een bepaalde gedeelte eruit snijden en opslaan. Tevens kun je de gemaakte screenshot direct delen met al je vriend(inn)en.

Vegen

Wie fan is van de ‘veegmethode’ – screenshot maken door met je hand over je Galaxy S8 (Plus) te vegen – kan dit natuurlijk ook nog steeds doen. Check of de functie ingeschakeld is via Instellingen en de optie Geavanceerde functies. Zet de schakelaar Vegen voor schermafbeelding aan. Je kunt nu screenshots vastleggen door met de zijkant van je hand zijwaarts over je scherm te vegen.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. Scoop zegt

    Het is mij nog niet gelukt om de camera snel te starten door 2x op de home button te drukken. 3x drukken lukt wel, dan krijg je een kleiner scherm.

    Iemand enig idee of het een bug is of dat ik iets verkeerd doe?

    Handige tip; je kan het toestel direct ontgrendelen door met je vinger op de vingerafdrukscanner te drukken. Dan ontgrendeld hij meteen. Hierdoor is de positie ook minder vervelend.

  2. fran zegt

    Hii ik heb een samsung s8 edge. Ik kan alleen nergens de optie vinden om afbeeldingen bij te snijden. Kan iemand mij hierbij helpen?

Praat mee