Wi-Fi certificatie bevestigt Galaxy S5 Neo Nougat update

Een Wi-Fi certificatie bevestigd wat we een tijdje terug al vermoedden. De Galaxy S5 Neo Nougat update komt inderdaad.

Enige weken geleden al ontdekten we dat Samsung de Galaxy S5 Neo met Android 7.0 aan het testen was. Maar zoals we toen al aanstipten is een test nog geen officiële update. Die bevestiging lijkt nu wel te komen uit de database van de Wi-Fi Alliance.

Galaxy S5 Neo Nougat update gecertificeerd

Daar duikt nu namelijk een eerste toestelversie – de Canadese, met modelcode SM-G903W – op, draaiend op Android versie 7.0, bijgenaamd Nougat. Het feit dat Samsung het toestel met de nieuwe software heeft laten certificeren wijst erop dat de update daadwerkelijk in aantocht is.

De Galaxy S5 Neo verscheen in de herfst van 2015, en een Nougat update valt dus ruimschoots binnen de ondersteuningsperiode. Toch had Samsung in het verleden een wisselvallige trackrecord voor het updaten van ‘spin-off' varianten van haar topmodellen. Die tijd laat het bedrijf meer en meer achter zich, en de aankomende update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S5 Neo is hier getuige van. Dit is dan wel het softwaretechnische eindpunt voor het toestel. Een update naar Android 8.0 ‘O' zal hij niet meer krijgen.

Het spreekt voor zich dat we nu nog niet weten wanneer de update precies zal worden uitgerold – wereldwijd danwel in Nederland. De verkregen certificatie is voor het Canadese model (PDF), wat mogelijk dus als eerste de update zal krijgen. Het wachten is op hetzelfde voor de Europese toestelvariant SM-G903F, die technisch verder hetzelfde is.

Hoe het ook zij: het wachten is op de uitrol van de update, die vermoedelijk elders ter wereld van start gaat. Daarna pas volgen toestellen in ons land. Met andere woorden: het kan nog even gaan duren voor je jouw S5 Neo daadwerkelijk kunt voorzien van Android 7.0. Dát de update komt, is nu wel zo'n beetje duidelijk.

Lees de reacties (4)

Gerelateerde artikelen