Galaxy S6 Edge Plus krijgt update met Blueborne fix

Op de Nederlandse Galaxy S6 Edge Plus arriveert vanaf vandaag een update met de Blueborne fix. Een nieuwe beveiligingspatch is er nog niet bij.

De afgelopen dagen heeft Samsung op heel wat Galaxy toestellen het Blueborne lek gefixt. Na de Galaxy S8 en Galaxy S7 arriveert de patch nu ook op het eerste Galaxy S6 model: de S6 Edge Plus, om precies te zijn.

Galaxy S6 Edge Plus Blueborne fix

Voor de unbranded S6 Edge Plus staat een update klaar met firmwareversie G928FXXS3CQI4. Deze brengt niet de nieuwe beveiligingspatch van september mee. In het Software-info scherm prijkt na de update nog steeds de datum 1 augustus. Die update kreeg het toestel al ruim een maand geleden.

Echter, het is dan ook een patch voor het Blueborne lek die op de S6 Edge Plus geïnstalleerd wordt. Het Blueborne lek dook enige tijd terug op, en is in feite een zwakke plek in de beveiliging van de Bluetooth verbinding. Een test met de Blueborne Vulnerability Scanner laat zien dat de telefoon na de update veilig is.

Hiermee is de Galaxy S6 Edge Plus de eerste S6 die de Blueborne fix krijgt. Voor de kleinere S6 en S6 Edge moet deze update nog op gang komen. Gezien het tempo waarin Samsung momenteel updates uitrolt, verwachten we dat dit niet al te lang zal duren.

(Dank, Erik!)

Lees de reacties (4)

Gerelateerde artikelen