Augustus update Galaxy S6 beschikbaar in Nederland (op alle modellen)

De Galaxy S6 augustus update wordt momenteel in Nederland uitgerold naar alle modelvarianten. De nieuwste beveiligingspatch wordt uitgerold voor de S6, de S6 Edge en de S6 Edge Plus.

galaxy-s6-edge-plus-android-7-nougat-update Augustus update Galaxy S6 beschikbaar in Nederland (op alle modellen)

Galaxy S6 update augustus

In een klap rolt Samsung in ons land de nieuwste beveiligingspatch uit naar alle S6-modellen. Althans, naar de unbranded toestellen. Voor de S6, S6 Edge en S6 Edge Plus staan respectievelijk firmwareversies G920FXXU5EQH6,  G925FXXU5EQH6 en G928FXXS3CQH1 klaar.

De updates brengen op alle varianten de security patch van de maand augustus met zich mee. Deze bevat 50 verbeteringen voor de beveiliging van het Android besturingssysteem zelf. Voor Samsung’s eigen toevoegingen – interface en applicaties – brengt de patch nog eens 12 fixes met zich mee.

galaxy-s6-augustus-update-412x1024 Augustus update Galaxy S6 beschikbaar in Nederland (op alle modellen)

Daarnaast meldt de update zelf ook de gebruikelijke prestatieverbeteringen en bugfixes. Deze komen ook met de update mee, al weten we nooit wat er dan precies gefixt en verbeterd wordt.

Op dit moment is de op alle unbranded Galaxy S6-varianten te downloaden. Voor de branded toestelversies van Vodafone en T-Mobile arriveert hij hopelijk ook binnen afzienbare tijd.

Zoals altijd, merk je het vanzelf als jouw Galaxy S6 de update aan het downloaden is. Via het Instellingen menu kun je ook naar het item Software-updates gaan. Bovenin vind je daar de optie Updates handmatig downloaden. Tik hierop, als je zelf wilt checken of de update al voor jouw S6-variant beschikbaar is.

(Dank aan o.a. Yonah en Willem!)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Caroline Plat zegt

  Wanneer komt er weer een nieuwe update? Deze zorgt er voor dat je steeds automatisch een stap terug doet in waar je mee bezig bent. En hij veranderd de geluiden van mn s6 steeds.

 2. Erik zegt

  Vandaag een grote (300+ MB) update gehad op de S6 edge +. Helaas geen 7.1 of Samsung Experience 8.1
  Ook de beveiliging blijft op augustus staan. Ik zie zo geen verdere veranderingen.

  • Willem zegt

   Hier ook binnen. Het is een update naar firmware G928FXXU3CQH4.
   Over de wijzigingen kan ik niets vinden, maar de rom lijkt wat sneller en volgens mij reageert het touchscreen ook weer normaal. Na de vorige updates moest ik vaak klikken om een app te openen. Vaak pakte ie hem niet als ik mijn vinger iets bewoog.

 3. Willem zegt

  Kreeg de mijne gisteravond terwijl ik naar Spider Man zat te kijken. Benieuwd of Samsungs contacten app nu weer wel met Whatsapp zal willen praten. Mijn versie heet G920FXXU5EQH1, geen 7 aan het eind.

 4. Nick zegt

  laatste update geïnstalleerd , blijkt nu dat mijn accuduur zeer snel is afgenomen met hetzelfde gebruik
  komt het door dat er meer programma’s op de achtergrond aan het draaien zijn?

  • Oscar zegt

   Hoi Nick, heb je ook na de laatste update problemen met het opladen?? Duurt een eeuwigheid. Heb het sindsdien niet meer volledig opgeladen kunnen krijgen omdat het veels te lang duurt. Hoor graag van je.

 5. Oscar zegt

  Sinds de laatste update laadt mijn S6 Egde super super traag. Duurt een hele nacht totdat ie opgeladen is. Voorheen geen last maar nu sinds de laatste update. Iemand ook hier last van? Ligt het aan de update of aan mijn toestel zelf?

Praat mee