Galaxy Tab S3 krijgt HDR ondersteuning in Netflix

Na de meest recente update ondersteund de Galaxy Tab S3 HDR weergave in Netflix. Dit, nadat eerder al HDR ondersteuning voor de Galaxy Note 8 en S8 was toegevoegd.

We meldden eergisteren al dat de Galaxy Tab S3 in Nederland een update had ontvangen. Deze update bracht niet alleen de fix voor het Blueborne lek, maar ook een nieuwere beveiligingspatch. In de haast om hierover te berichten waren we nog een belangrijke verbetering vergeten te melden.

Galaxy Tab S3 HDR in Netflix

Wie graag Netflix kijkt op de Galaxy Tab S3, kan daar nu van genieten in volle HDR-glorie. In feite ondersteund de tablet zelf de mobiele HDR standaard natuurlijk als sinds de lancering. Echter, videodiensten die de mogelijkheid ondersteunen zijn vooralsnog dun gezaaid. Maar Netflix maakt in ieder geval sprongen vooruit, getuige de nieuwe update.

Helaas word het kijken van HDR video in YouTube op dit moment nog niet ondersteund. Voor de Galaxy S8 werd dit onlangs toegevoegd, en het lijkt logisch dat het ook voor de Tab S3 binnenkort zover zou kunnen zijn. Uiteraard is het juist een scherm als dat van de Tab S3 waarop HDR video content uitermate goed tot zijn recht komt. Het 9,7 inch grote AMOLED scherm met 2048 bij 1536 leent zich hier bij uitstek voor.

Eerder al kon je al onze ervaringen met Samsung's topmodel tablet lezen in de uitgebreide Galaxy Tab S3 review.

(via)

Gerelateerde artikelen