Galaxy A5 (2016) Android 7.0 Nougat update start in Nederland

De Samsung Galaxy A5 (2016) Android 7.0 update is nu dan ook in Nederland beschikbaar. Het eerste is de unbranded toestelversie aan de beurt.

Het was alweer even geleden dat we Android Nougat previewden op de Galaxy A5 (2016). Daarna bleef het lang stil, maar nu gaat de update dan toch ook in Nederland van start met firmwareversie A510FXXU4CQE9. Deze bevat ook een nieuwe beveiligingspatch.

Galaxy A5 (2016) Android 7.0 update

Zoals we in onze preview al lieten zien, brengt de Nougat update flink wat vernieuwingen met zich mee. Centraal staat natuurlijk de nieuwe versie van het Android besturingssysteem, Android 7.0. Samsung's interface krijgt daarmee ook een aardige facelift, inclusief nieuwe icoontjes, en een anders vormgegeven notificatiescherm.

Samsung Cloud en het vernieuwde Apparaatonderhoud maken nu deel uit van het eveneens vernieuwde Instellingen menu. Na de update kun je ook de handig Veilige map op je toestel installeren – je vindt deze in Google Play. Met de Veilige map richt je een compleet nieuwe omgeving in, waarin je niet alleen bestanden en foto's kunt opslaan, maar ook apps en accounts kunt gebruiken. Uiteraard beveilig je deze met de vingerscanner van je Galaxy A5 (2016).

Voor een uitgebreider overzicht met vernieuwingen check je het beste de eerder genoemde preview. Als jouw Galaxy A5 (2016) de Nougat update ook al aan het downloaden is, check dan of je voldoende vrije ruimte hebt voor installatie van de update. Met pakweg 3GB vrije ruimte zit je goed. Meer tips om een grote update voor te bereiden vind je HIER.

Beveiligingspatch

De update brengt ook een nieuwe beveiligingspatch met zich mee. De laatste dateerde alweer van april, maar de nieuw update wordt de patch van de maand mei op de Galaxy A5 (2016) geïnstalleerd. Daarin zitten 54 fixes die Google voor het Android OS uitbracht die maand, en elf uit Samsung's eigen keuken, voor de eigen apps en software.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd is de Nougat update op dit moment beschikbaar op de unbranded Galaxy A5 (2016). Dat is een toestel die je niet direct bij T-Mobile of Vodafone hebt aangeschaft. Heb jij jouw toestel wel bij een van deze providers gekocht, dan heb je zeer waarschijnlijk een zogeheten branded toestel. Voor deze toestelvarianten is de update op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Je krijgt vanzelf een melding als jouw Galaxy A5 (2016) de update aan het downloaden is. Uiteraard kun je ook zelf checken of dit al kan, en wel via Instellingen en de menuoptie Toestel-info. Tik vervolgens op Updates handmatig downloaden, en je telefoon zoekt naar de update.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen, en laat het weten wat jij zoal aan verbeteringen of veranderingen tegenkomt.

(Dank voor de melding, Eric, Simon!)

Lees de reacties (39)

  • Ik zit net te kijken tot wanneer mijn Galaxy A5-2016 wordt ondersteund qua Android, en dat is tot december 2017! WTF… (http://www.samsung.com/nl/smartphones/galaxy-a5-2016-a510f/SM-A510FZKAPHN/#specs, kijk onderaan bij ‘software support periode’)
    Wat vinden jlulie hiervan?? Slechts 2 jaar ondersteuning vanaf introductie van het apparaat, en daarna geen security updates meer. Dus dan zoek je het maar uit. Ik hoef niet heel snel een nieuw toestel, ik wil er een jaar of drie mee kunnen doen!

    • In de praktijk biedt Samsung twee jaar Android updates (zoals de update naar Android 7.0), en veel langer beveiligingsupdates. Bijvoorbeeld de Galaxy S5 en Note 4 zijn al veel ouder, en krijgen nog steeds regelmatig nieuwe beveiligingspatches. Dus ik zou er nog even niet vanuit gaan dat je na december geen beveiligingsupdates meer krijgt.

  • Met android 7.0 kan ik niet meer snel (2× snel klokken op de thuisknop) naar de camera op mijn a5 2016.

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen