Samsung Galaxy A5 (2016) met de Android 7.0 Nougat update: preview

Nu de Android Nougat update voor de Galaxy A5 (2016) langzaam maar zeker over de wereld uitrolt, wordt het tijd voor een Nederlandse preview van de nieuwe software. Let op: op dit moment is de update dus nog niet beschikbaar in ons land.

galaxy-a5-2016-android-7-nougat-update-preview-nederland-1024x753 Samsung Galaxy A5 (2016) met de Android 7.0 Nougat update: preview

In een aantal landen is de Nougat update voor de Galaxy A5 (2016) inmiddels beschikbaar. Handigerwijs draait de bijbehorende firmware ook op de Europese toestelversie, waardoor wij nu alvast een blik kunnen werpen op alle veranderingen danwel vernieuwingen die de update naar de telefoon brengt.

Uiteraard zien we dat de Galaxy A5 (2016) met de Nougat update ook een nieuwere versie van Samsung’s interface krijgt. Deze is grotendeels vergelijkbaar met de interface die ook op de Galaxy S7 met Nougat draait. Het betekent onder meer dat het notificatiescherm en de sneltoetsen een behoorlijke facelift krijgen.

Daarnaast krijgen meerdere standaardapplicaties een make-over, maar ook de multi-window functie ziet er na de update wat anders uit. Standaard ingebakken zijn nu ook Samsung Cloud en Apparaatonderhoud, en de vereenvoudigde camerainterface.

De vertrouwde energiebesparingsstanden werken nu ook beetje anders. Via het genoemde Apparaatonderhoud – een item in het Instellingen menu – kun je nu kiezen uit de standen UitMid en Max.

Wie nog hoop had dat de Galaxy A5 (2016) met de Nougat update ook een Always On Display krijgt, ziet deze nu definitief vervliegen (voor zover dat al niet was gebeurd, natuurlijk). Dat snufje blijft toch voorbehouden aan de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) – ook handmatig installeren werkt niet. Hetzelfde geldt voor het Filter blauw licht, dat ook niet in de update zit.

Met de hierbij gevoegde afbeeldingen heb je alvast een goed beeld van wat de update naar Android 7.0 Nougat onder meer naar de Galaxy A5 (2016) – en vermoedelijk ook de Galaxy A3 (2016), want voor dat toestel zal de update vergelijkbaar zijn – gaat brengen.

Wanneer deze update uiteindelijk in Nederland zal arriveren is – zoals gebruikelijk – niet vantevoren bekend. In principe kan dit heel rap gaan, maar het kan rustig ook nog twee maanden duren, dus aan concrete voorspellingen wagen we ons hier niet. Uiteraard lees je het hier als het eenmaal zo ver is.

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

 1. Jean-Pierre zegt

  De update is al aan het uitrollen in Nederland.
  Sinds vorige week donderdag draait Android 7 al op mijn Galaxy A5 2016.

  • Michel zegt

   Dan heb jij een geimporteerd toestel 😉 (dwz: een toestel dat oorspronkelijk niet voor de Nederlandse markt bestemd was)

 2. zegt

  Misschien een beetje rare vraag om hier te stellen maar ik heb een a5 2016 en ik vraag me af of mijn play services nog wel up to date zijn mijn versie is nu 10.2.98 uit februari ofzo ook heb ik nog geen google assistant kunnen deze dingen nog komen

 3. Letizia zegt

  Vandaag de update gehad op mijn a5 2016 in belgie… hele fijne update.. geen problemen mee.. en telefoon is wat sneller geworden…

Praat mee