Galaxy A5 (2016) Android 7.0 Nougat update start in Nederland

De Samsung Galaxy A5 (2016) Android 7.0 update is nu dan ook in Nederland beschikbaar. Het eerste is de unbranded toestelversie aan de beurt.

galaxy-a5-2016-android-7-nougat-update-preview-nederland-1024x753 Galaxy A5 (2016) Android 7.0 Nougat update start in Nederland

Het was alweer even geleden dat we Android Nougat previewden op de Galaxy A5 (2016). Daarna bleef het lang stil, maar nu gaat de update dan toch ook in Nederland van start met firmwareversie A510FXXU4CQE9. Deze bevat ook een nieuwe beveiligingspatch.

Galaxy A5 (2016) Android 7.0 update

Zoals we in onze preview al lieten zien, brengt de Nougat update flink wat vernieuwingen met zich mee. Centraal staat natuurlijk de nieuwe versie van het Android besturingssysteem, Android 7.0. Samsung’s interface krijgt daarmee ook een aardige facelift, inclusief nieuwe icoontjes, en een anders vormgegeven notificatiescherm.

Samsung Cloud en het vernieuwde Apparaatonderhoud maken nu deel uit van het eveneens vernieuwde Instellingen menu. Na de update kun je ook de handig Veilige map op je toestel installeren – je vindt deze in Google Play. Met de Veilige map richt je een compleet nieuwe omgeving in, waarin je niet alleen bestanden en foto’s kunt opslaan, maar ook apps en accounts kunt gebruiken. Uiteraard beveilig je deze met de vingerscanner van je Galaxy A5 (2016).

Voor een uitgebreider overzicht met vernieuwingen check je het beste de eerder genoemde preview. Als jouw Galaxy A5 (2016) de Nougat update ook al aan het downloaden is, check dan of je voldoende vrije ruimte hebt voor installatie van de update. Met pakweg 3GB vrije ruimte zit je goed. Meer tips om een grote update voor te bereiden vind je HIER.

Beveiligingspatch

De update brengt ook een nieuwe beveiligingspatch met zich mee. De laatste dateerde alweer van april, maar de nieuw update wordt de patch van de maand mei op de Galaxy A5 (2016) geïnstalleerd. Daarin zitten 54 fixes die Google voor het Android OS uitbracht die maand, en elf uit Samsung’s eigen keuken, voor de eigen apps en software.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd is de Nougat update op dit moment beschikbaar op de unbranded Galaxy A5 (2016). Dat is een toestel die je niet direct bij T-Mobile of Vodafone hebt aangeschaft. Heb jij jouw toestel wel bij een van deze providers gekocht, dan heb je zeer waarschijnlijk een zogeheten branded toestel. Voor deze toestelvarianten is de update op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Je krijgt vanzelf een melding als jouw Galaxy A5 (2016) de update aan het downloaden is. Uiteraard kun je ook zelf checken of dit al kan, en wel via Instellingen en de menuoptie Toestel-info. Tik vervolgens op Updates handmatig downloaden, en je telefoon zoekt naar de update.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen, en laat het weten wat jij zoal aan verbeteringen of veranderingen tegenkomt.

(Dank voor de melding, Eric, Simon!)

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

 1. Maarten zegt

  Ik zit net te kijken tot wanneer mijn Galaxy A5-2016 wordt ondersteund qua Android, en dat is tot december 2017! WTF… (http://www.samsung.com/nl/smartphones/galaxy-a5-2016-a510f/SM-A510FZKAPHN/#specs, kijk onderaan bij ‘software support periode’)
  Wat vinden jlulie hiervan?? Slechts 2 jaar ondersteuning vanaf introductie van het apparaat, en daarna geen security updates meer. Dus dan zoek je het maar uit. Ik hoef niet heel snel een nieuw toestel, ik wil er een jaar of drie mee kunnen doen!

  • Michel zegt

   In de praktijk biedt Samsung twee jaar Android updates (zoals de update naar Android 7.0), en veel langer beveiligingsupdates. Bijvoorbeeld de Galaxy S5 en Note 4 zijn al veel ouder, en krijgen nog steeds regelmatig nieuwe beveiligingspatches. Dus ik zou er nog even niet vanuit gaan dat je na december geen beveiligingsupdates meer krijgt.

 2. Annemarie zegt

  Ik heb de update gedaan op mijn Samsung A5(2016) maar ik heb nu een “senioren” scherm en al mijn apps die ik braaf in mapjes had gedaan om het overzichtelijk te maken ben ik kwijt. Ook de google bar is weg. Kan iemand mij zeggen hoe ik mijn normale instellen weer terug krijg, of in ieder geval naar een normaal formaat/

  • Michel zegt

   Staat het toestel nu toevallig in de ‘eenvoudige stand’? Kan zo gauw even niet checken waar ie zit op de A5 met Nougat, maar ergens in de Instellingen kun je m uitzetten.

  • Petra zegt

   Annemarie en Wilma, hebben jullie inmiddels het gewone scherm weer terug kunnen zetten? En de google bar weer terug? ( en hoe/waar?)

 3. Peter kis zegt

  İk heb het net update gedaan, maar mijn ladder is Adaptive fast charging nu lukt het niet, voor dat ik deze updat had gedaan lukte het wel maar na het update niet meer, kunnen jullie me helpen?

  • Julian zegt

   Ik heb de update nog niet, maar kan een mogelijkheid zijn dat je de “fast charging” optie nu kunt uitschakelen. Neem een kijkje bij instellingen zou ik zeggen.

 4. Erwin zegt

  Hoi allemaal. na de update staat het display standaard ingesteld in de “eenvoudige stand” mijn vrouw had haar toestel bij in de prullemand gegooid van irritatie 🙂 Kan je snel verhelpen door bij Instellingen – Toegankelijk onder aan de suggesties op “eenvoudige stand” te drukken. Dan “standaard stand” te bevestigen en je hebt je vorige instellingen weer terug.

  • Petra zegt

   Hartelijk bedankt Erwin voor je reactie, top! Zijn er nog meer grote of kleine problemen die handig zijn om te weten? Ik heb namelijk de update binnen gekregen maar nog niet uitgevoerd.
   Mag ik jou vragen : Hoe lang duurt de update of je telefoon? ( las ergens dat bij iemand de update al de hele dag bezig was en nog steeds niet klaar was hihi, dus heb nog maar even gewacht met installeren)

 5. Jenny Leemhuis zegt

  Ben niet blij met update. Menu ziet er armoedig uit. Startscherm heeft lelijke klokletters. Whatsapp berichten geven geen geluid meer.

 6. Stefan zegt

  Heb zelf een unbranded Galaxy A5 (2016), maar tot op heden geen updates binnen gekomen van Android 7. Heb het bijna iedere dag zelf gecheckt en hij blijft zeggen dat de laatste software is geïnstalleerd. Weet iemand hier iets op?

 7. Gerrit. zegt

  Ik heb Android 7 op mijn A5(2016) (SM-A510F – XEO) er zit alleeen een beveiligingsfout in. Ik heb mijn A5 beveiligt met een vingerafdruk en deze kan ik gewoon omzijlen en kom zonder problemen in mijn mobiel zonder vingerafdruk. Maar waar ik dit melden??? Ik wordt hier niet echt blij van.

  • Paul F. zegt

   Eerst een back-up maken (bij mij ging de update fout)
   Bij instellingen tik op Software-update en dan op handmatig downloaden.

 8. Paul F. zegt

  Paar dagen geleden de update naar 7.0 gehad. Dat heb ik automatisch ingesteld dus ik zag het pas toen het al gebeurd was. Helaas kan na de update wifi niet meer aan. Als ik wifi aan wil zetten blijft hij oneindig lang staan op Inschakelen…… maar de knop van de wifi blijft uit. Als ik zelf op software update klik staat er dat mijn toestel op een niet-toegestane manier gewijzigd is.Samsung gebeld, ze zeggen dat je dan een factory-reset moet doen. Heb ik gedaan en alle apps weer opnieuw ingesteld. Wifi wil in eerste instamtie weer aan maar na een paar dagen het zelfde probleem.
  Iemand een idee hoe ik android 7.0 opnieuw kan instaleren?

 9. zegt

  Mijn A5 blijft melden dat ik de update moet uitvoeren, terwijl ik dat inmiddels al 4x gedaan heb. Aan het uiterlijk van de software zie ik dat de ujpdate gewoon geinstalleerd is. Ik kom echter niet van de melding af. Ook mijn vrouw heeft een A5 en heeft precies hetzelfde probleem.

  Is dit een typisch Samsung A5 probleem? Hoe kom ik van deze melding af?

Praat mee