Eerste bugfix update Samsung Galaxy S5 in Nederland, brengt ‘oude’ stille modus terug

Een paar dagen terug was ‘ie al beschikbaar in andere landen, en nu krijgt ook de Nederlandse unbranded Samsung Galaxy S5 haar eerste, echte update die bugs in Android 5.0 Lollipop moet fixen. En en passant de ouderwetse manier om je toestel op stil te zetten weer terug brengt.

Deze nieuwe update voor de Galaxy S5, met firmwareversie XXU1BOB7 aan boord, brengt nog geen Android 5.0.1, maar is wel op veel gebieden stabieler dan de eerste Lollipop versie die tot nu toe beschikbaar was.

In ieder geval kun je je Galaxy S5 nu weer op dezelfde manier stil krijgen als vóór de komst van Android Lollipop: met de bekende sneltoets, die nu weer schakelt tussen Melodie, Trillen en Stil. Natuurlijk kun je nog de ‘nieuwe manier‘ blijven gebruiken – maar het hoeft niet meer.

Zoals al genoemd is de update vanaf vandaag te installeren op de unbranded Galaxy S5 – dus een toestel die niet direct bij een grote provider is gekocht. Dezelfde update voor branded toestellen van T-Mobile en Vodafone volgt als het goed is spoedig.

Je kunt de update van ruim 331 MB installeren via het toestel zelf, en met Samsung's Kies software op je PC.

Zelf hebben we deze nieuwe firmware al een paar dagen in gebruik op onze redactionele Galaxy S5. Echter, omdat de eerste update bij ons eigenlijk ook al prima verliep, kunnen we moeilijk inschatten welke verbeteringen deze nieuwe update brengt. Dus: heb jij de update van vandaag al geïnstalleerd? Merk je verschillen op het gebied van de accuduur, stabiliteit van de WiFi verbinding, of het gedrag van applicaties?

Deel je ervaringen in de reacties hieronder!

Lees de reacties (32)

  • Had gehoopt dat ik nu eindelijk van de pop-up "Google play services is gestopt" af was, maar helaas, deze blijft te pas en onpas verschijnen.

    Iemand misschien een oplossing????

  • De accuduur is nu veel korter door de nieuwe update. Hij loopt ook vast af entoe, maar als die vastloopt duur het wel even en wordt met telefoon erg warm

  • Wat ben ik blij met deze bugfix update!

    Nu, 24 uur verder werkt de update met de bug fix helemaal zoals als ik wens.
    De problemen met de wifi (aan/uit) zijn over en de pop-up met "contacten gestopt" is ook voorbij,
    De problemen met de app van facebook zijn ook voorbij want na de eerste lancering plopte facebook vaak zomaar ineens weg.
    Vanmorgen de telefoon van de lader gepakt en nog steeds beschik ik over 66% accu.
    Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij ben met de snelle bugfix-update na de lancering van Android 5.0 Lollipop .

1 2 3 6
Gerelateerde artikelen