‘Gear S4 komt samen met de Galaxy Note 9 op de markt’

Samsung zal haar volgende smartwatch tegelijk met de Galaxy Note 9 onthullen. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit de Gear S4 zal worden, of misschien de Galaxy Watch. In ieder geval keert Samsung hiermee terug naar een combinatie uit een ver verleden.

Wie kan zich nog de allereerste Galaxy Gear herinneren? Het was Samsung's eerst slimme horloge, en hij werd destijds – 2013 – als metgezel van de Galaxy Note 3 in de markt gezet.  Inmiddels zijn we 5 jaar verder, en is er een hoop veranderd. Maar wederom vormen een Note en een Gear een team.

Gear S4 lancering met de Galaxy Note 9

Uit Zuid-Korea komt het nieuws dat Samsung haar nieuwe horloge, mogelijk de Gear S4, in augustus wil lanceren. Dit moet dan tijdens het Unpacked evenement gaan gebeuren waar ook de nieuwe Note zijn opwachting zal maken. Het evenement zal zeer waarschijnlijk op 9 augustus plaatsvinden in New York.

Heel veel details van de Gear S4 zijn nog niet bekend, al zou hij ten opzichte van de Gear S3 een flink grotere accu krijgen. Tevens zou Samsung het apparaatje in een nieuwe goudkleurige tint uit willen brengen, aldus onze collega's van SamMobile. Echter, de grote vraag blijft vooralsnog: gaat het horloge wel Gear S4 heten, of verandert Samsung nu al van koers wat betreft haar wearables-serie.

Recent zagen we onder meer dat het bedrijf de merknamen Galaxy Watch en Galaxy Fit vast liet leggen. Bovendien gaat de volgende VR-headset niet meer Gear VR heten, maar Galaxy VR. Althans, daarover doen geruchten de ronde. Met de naamsverandering komt tevens de vraag of toekomstige wearables nog wel op Samsung's eigen Tizen OS draaien, of dat de Koreanen toch weer Google's Wear OS zullen omarmen.

Hoe het precies zit weten we op dit moment nog niet, maar begin augustus komen we er achter. Dan weten we ook meer over de Galaxy Note 9, waarvan gisteren duidelijk werd dat hij over een veel grote accu zal beschikken dan zijn voorganger. Dat zijn dan al twee apparaten waarvan Samsung de komende tijd de batterijcapaciteit zal vergroten – een richting die menigeen vermoedelijk toejuicht. Gemakshalve gaan we er dan wel vanuit dat de accuproblemen van de beruchte Note 7 definitief vermeden zullen worden.