Eerste foto Galaxy Tab S4 duikt op, geen home knop in zicht

Waar anders dan in China duikt een eerste foto van de Galaxy Tab S4 op. We zien een on-screen navigatiebalk, geen fysieke home knop, en er worden specificaties bevestigd.

De laatste weken kwamen we al zo'n beetje alle specificaties van de aankomende Galaxy Tab S4 te weten. Alleen beeldmateriaal zagen we tot nu toe niet van Samsung's nog niet onthulde high end tablet. Daar komt nu dan ook verandering in, al is het plaatje wat gruizig – alsof het 2010 is, en niet 2018. Maar de pret drukt dat niet.

Galaxy Tab S4 foto

Via Weibo bereikt ons dus een eerste Galaxy Tab S4 foto. Daarop zien we in ieder geval een aantal details bevestigd die wij eerder al publiceerden. De tablet draait op Android 8.1 met de Samsung Experience 9.5 interface die we – in telefoonformaat – straks ook op de Galaxy Note 9 tegen gaan komen. Bovendien zien we dat het scherm een ‘ouderwetse' 16:10 beeldverhouding heeft, die beter geschikt is voor het kijken van films.

Naast dit alles voegt de bron van de foto toe dat de Galaxy Tab S4 géén vingerafdruksensor meer heeft. Het verdwijnen van de home toets zorgt daarvoor, en op een tablet kun je ‘m ook minder makkelijk ergens achterop plaatsen. In plaats daarvan krijgt het apparaat een irisscanner die – vermoedelijk in combinatie met de frontcamera – met de Intelligente Scan functie voor de beveiliging zorgt.

De speakers zijn, net als in de Tab S3, door AKG getuned, en met zijn vieren aanwezig. Je hebt zo altijd stereogeluid, ongeacht hoe je de tablet vasthoudt. Bovendien zou er ondersteuning zijn voor de DeX Pad, zodat je je Galaxy Tab S4 op allerlei randapparatuur kunt aansluiten. Een detail ontbreekt helaas ook nu weer: we komen nog steeds niet te weten of de tablet wederom een eigen S Pen stylus – met bijbehorende mogelijkheden – krijgt. De combinatie van S Pen en DeX Dock zou wel eens erg tof kunnen blijken.

Releasedatum

Nog steeds weten we verder niet wanneer Samsng de Galaxy Tab S4 zal lanceren. Vorige week bleek dat Samsung al bezig is ondersteuningspagina's uit te rollen op haar eigen website. Echter, of we moeten wachten tot  begin augustus – de lancering van de Galaxy Note 9 – durven we niet te zeggen. En wanneer je ‘m dan kunt kopen, en voor hoeveel, is al helemaal niet duidelijk. Echter, reken op een fikse prijs (zeg: € 650-700 voor de Wi-Fi versie). Goedkoper dan de Tab S3 zal de Tab S4 namelijk wel niet worden.

(via)