Uitrol Galaxy S7 Android 8.0 Oreo update ‘uitgesteld’, nu mogelijk in mei

Eerdere ‘voorspellingen' voor de uitrol van de Oreo-update voor de Galaxy S7 en S7 Edge bleken mogelijk te optimistisch. Al schept de agenda van Samsung's Turkse tak vooral verwarring.

Begin maart publiceerde Samsung in Turkije een soort ruwe planning voor de uitrol van de update naar Android 8.0 Oreo. Toen stond dáár – in Turkije dus – de Galaxy S7 op de planning voor april. Inmiddel zijn de vooruitzichten – wederom: aldáár – aangepast, en krijgt het toestel de update pas in mei. De vraag is wat wij daar in Nederland wijzer door worden.

Galaxy S7 Oreo-update: wanneer?

De aanname is, dat een uitrol van de Android 8.0 update voor de Galaxy S7 in Turkije niet veel zal afwijken van die in Nederland. Mogelijk klopt dat, mogelijk ook niet. Ter indicatie: dezelfde planning toont de Oreo-update voor de Galaxy A5 (2017) nog later, in juni. En dat, terwijl hij in sommige landen nu al beschikbaar is – zie ook onze preview.

Feit is natuurlijk, dat april inmiddels aardig gevorderd is, en het krap wordt voor Samsung. De kans dat we de update in de komende dagen nog op de Nederlandse Galaxy S7 (Edge) zien arriveren slinkt zienderogen. Overigens: vorig jaar kreeg de Galaxy S6 de update naar Android 7.0 ook in mei. Bovendien is er het volgende.

Eerst nog de beveiligingsupdate van april

Heel lang werkte Samsung alleen aan nieuwe firmwares mét Android 8.0. Sinds kort is er toch nog een firmware in ontwikkeling met de beveiligingspatch van april, die nog op Android 7.0 gebaseerd is. De kans is dus aanwezig dat we vóór de sprong naar Oreo eerst nog een Oreo-loze beveiligingsupdate op de toestellen kunnen verwachten. Sterker nog: een nieuwe beveiligingspatch zou zomaar al later deze week kunnen uitrollen. Dat gebeurde namelijk de afgelopen dagen ook in een aantal andere landen.

Je merkt het: met zekerheid valt er niet heel veel te zeggen. Of nouja, toch wel. Voorlopig is de Galaxy S7 nog niet klaar met het ontvangen van updates. En dat is voor menigeen toch goed nieuws, mogelijk. Wil je weten wat de update zoal naar de S7 en S7 Edge zal brengen? Check dan ons recente overzicht ‘Wat is er nieuw op de Galaxy S7 met Android 8.0?‘ En als je toch bezig bent, check dan ook ‘Zo kun je je Galaxy op de Android 8.0 update voorbereiden‘.

Lees de reacties (1)

  • S7 loopt gewoon een maand achter met updates staat nog steeds op maart enzo ging dat ok met de s6 beloven en niks maar komen service is gewoon slecht bij samsung ik weet al zeker dat ik nooit meer een samsung koop echt waar duure tels met een service van niks doen net of de s7 een tel is van € 10.00