Certificatie toont: Android 8.0 update Galaxy S7, A5 (2017) en A3 (2017) is nabij

De Android 8.0 Oreo update voor de Galaxy S7, S7 Edge, Galaxy A5 (2017) en de A3 (2017) is nabij. Dat blijkt uit de vernieuwde Wi-Fi certificatie voor de toestellen met het nieuwe besturingssysteem.

Een maand of twee geleden ontdekten wij dat Samsung bezig is met de Android 8.0 update voor de Galaxy S7 en A (2017) serie. Nu, begin april, lijkt de update zelf voor deze toestellen niet ver weg meer.

Android 8.0 update Galaxy S7, A5, A3 (2017)

De Wi-Fi Alliance heeft de S7 (PDF) en S7 Edge (PDF) en de A5 (PDF) en A3 (PDF) uit 2017 nu opnieuw gecertificeerd mét Android 8.0 aan boord. Dit is altijd een belangrijke (administratieve) stap op weg naar de publieke uitrol van een grote softwareupdate. Hoewel het geen ijzeren wet is, volgt de start van de uitrol doorgaans binnen enkele weken daarna.

Dit komt natuurlijk heel aardig overeen met het eerder opgedoken updateschema. Volgens dat schema moet de Oreo update voor de Galaxy S7 in april van start gaan. De Galaxy A3 en A5 (2017) volgen dan in de loop van mei. Nu de Android 8.0 update voor de Galaxy S8 inmiddels afgerond is, en die voor de Note 8 in Nederland op gang begint te komen, lijkt het pad inderdaad vrij voor meer Galaxy toestellen.

Al met al is de kans dus vooral voor de Galaxy S7 en S7 Edge groot dat de volgende update direct naar Android Oreo zal leiden. De toestellen kregen onlangs nog een kleinere update met de recente beveiligingspatch van maart. De zorgen die de Consumentenbond uitsprak over een eventueel stopzetten van de updates voor de Galaxy S7 (Edge) lijken momenteel ietwat voorbarig – al snappen we dat het vooral om de garanties gaat, en niet direct om het daadwerkelijke updatebeleid. Maar hoe je het ook wendt ook keert: de Galaxy S7 uit 2016 wordt ook nu, begin 2018, gewoon erg netjes bij de tijd gehouden.

Lees de reacties (7)

    • Met de telefoon zelf is natuurlijk nog niks mis op dit moment. Je moet er rekening mee houden dat het S7 na de komende update naar Android 8.0 geen verdere update van het besturingssysteem zal krijgen. Als Samsung de S7 net zo lang ondersteund als de Galaxy S5 en S6 krijgt de S7 vanaf nu nog ongeveer 1 a 1,5 jaar beveiligingsupdates. Daarna is het toestel natuurlijk niet per direct onveilig, maar bijgewerkt wordt de software daarna niet meer. Daar moet je dus rekening mee houden.

    • Ik heb de s7 edge.. Beste en mooiste telefoon die ik ooit had. Heb hem nu anderhalf jaar maar nog steeds blij mee. Dus of wachten op een volgend vlaggenschip of je haalt de s7 edge tegenwoordig veeeel goedkoper dan destijds. Tis altijd een persoonlijke keuze natuurlijk.

  • Ik heb het begrepen. Dit is mijn eerste en laatste Samsung. Hoe mooi en fijn de S7 ook is.
    Mijn Lenovo Thinkpad werd na 10 jaar nog ondersteund.

  • april 2017 kregen de S4 (2013) en de Note 2 (2012) hun laatste beveiligingsupdate, met dit in gedachten denk ik dat je met de S7 tot 2020 wel goed zit en wellicht zelf een jaartje daarna.

  • van 13 april zouden we orio krijgen.nou ik heb net niks is een phn dus hier lullen ze ok uit hun nek hier of waarom moed dat zo lang duren