Naamgeving aankomende Galaxy A6 Plus en Galaxy J6 bevestigd

Bluetooth certificaties bevestigen de namen van een tweetal aankomende Samsung telefoons. De Galaxy A6 Plus en Galaxy J6 gaan inderdaad zo heten.

De Galaxy A8 die later dit jaar gezelschap krijgt van de A6 Plus

Afgelopen maanden doken heel wat nieuwe Galaxy telefoons op die Samsung nog niet aan de wereld voorgesteld heeft. Zo is er een SM-J600F, en een SM-A605FN. De officiële namen van deze toestellen lieten zich raden, maar zijn nu bevestigd door hun respectievelijke Bluetooth certificaties.

Galaxy A6 Plus en Galaxy J6

Vaak kun je op basis van de modelcode van een Samsung telefoon raden hoe deze gaat heten – en soms ook niet. En dan is het handig als een instantie als de Bluetooth SIG de commerciële naam kan bevestigen. En dat doen ze nu dus met de Galaxy A6 Plus (HIER) en de Galaxy J6 (HIER). Beide telefoons ondersteunen Bluetooth 4.2, maar verder komen we niet zo gek veel over de modellen te weten.

Eerder werd al duidelijk dat de Galaxy A6 Plus ook in Nederland uit zal komen, vermoedelijk 4GB werkgeheugen heeft en mogelijk een 1080p schermresolutie. Het toestel draait op Samsung's beproefde maar niet erg krachtige Exynos 7870 processor.

De Galaxy J6 heeft dezelfde soc, maar beschikt over slechts 2GB werkgeheugen. Verdere details ontbreken nog, maar we weten nu al dat dit toestel niet in Europa uitgebracht zal gaan worden. In Nederland komt later dit jaar wel een Galaxy J8 uit, met wat minder beschieden hardware.

Beide telefoons draaien overigens bij de lancering op Android 8.0. Details over design, camera's, en accu's komen we uiterlijk bij de officiële lancering te weten. Deze verwachten we ergens dit voorjaar, tegelijk met de onthulling van andere nieuwe modellen, zoals de Galaxy J8, de J8 Plus, de Galaxy A6 zonder plus, die ook naar Nederland komen. Waarschijnlijk volgt er ook nog een Galaxy J4, die niet naar Europa komt.