Samsung Galaxy S9 (Plus) meer afbeeldingen, prijzen

Via een Noorse shop worden de prijzen van de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus nog eens bevestigd. En zoals bekend: de toestellen zijn inderdaad pittig geprijsd.

Galaxy S9 Plus met dual camera, in het paars (afb: WinFuture)

Nog niet zo lang geleden dook ergens een anonieme bron op die informatie losliet over de prijs van de Galaxy S9 (Plus). Het was toen al duidelijk dat deze niet mals zullen worden. En nu bevestigt een Noorse shop kennelijk de prijsstijging ten opzichte van de Galaxy S8.

Galaxy S9 prijs bevestigd

Een Noorse winkel zou de Galaxy S9 aanbieden voor 8790 Noorse kronen, terwijl de S9 Plus over de toonbank moet gaan voor 9790 kronen. Omgerekend komt dit neer om respectievelijk ongeveer 900 en 1000 euro. Daarmee worden beide S9 modellen inderdaad dus ongeveer 100 euro duurder dan de S8 en S8 Plus vorig jaar. Dit alles past netjes in de algehele trend in de high end smartphone markt: topmodellen worden duurder.

Galaxy S9 in de kleuren die in Europa verkrijgbaar zullen zijn (afb: WinFuture)

Features, specs

Voor deze prijs krijg je een telefoon met indrukwekkend snelle hardware, en – wederom naar verluid – een sterk verbeterde camera. Op de 5,8 inch Galaxy S9 – met 4GB RAM – heeft deze aan de achterkant een enkele lens, met een grensverleggend f/1.5 lensopening. De 6,2 inch S9 Plus krijgt wel een dual camera achter, met hetzelfde diafragma, plus een optische zoom.

Galaxy S9 camera: f/2.4 diafragma in de zon, f/1.5 bij weinig licht (afb: WinFuture)

Ook zijn er dit keer – voor het eerst in een Galaxy S telefoon – stereo speakers aanwezig. Wie net als wij toch liever gewoon een koptelefoon gebruikt, kan dit ook doen. Ook in 2018 houdt Samsung vast aan de 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting. Op het gebied van accucapaciteit maakt Samsung dit jaar pas op de plaats. De S9 en S9 Plus hebben exact dezelfde batterij als respectievelijk de S8 en S8 Plus: 3000 en 3500 mAh. Als de toestellen dus langer doen met een acculading, komt dit voornamelijk door zuinigere hardware. Mogelijk is ook de software beter geoptimaliseerd, al lijkt de Galaxy S9 met dezelfde softwareversie te komen als de huidige Galaxy S8 met Android Oreo. Beide modellen krijgen de Samsung Experience 9.0 interface mee, die bovenop Android 8.0.0 ligt.

Galaxy S9 Plus met dual camera en stereo speakers (afb: WinFuture)

Release

Zondag a.s., 25 februari, houdt Samsung haar Galaxy S9 Unpacked evenement, waar de Galaxy S9 aan de wereld wordt getoond. Eerder spraken wij de verwachting uit dat beide S9 modellen vanaf 16 maart in de winkels zullen liggen. WinFuture denkt dat de eerste levering zelfs al op 8 maart plaats zullen vinden, al gaat het daar dan mogelijk om een speciale pre-order actie.

Wil jij een mailtje van ons ontvangen zodra de Galaxy S9 in Nederland arriveert? Meld je dan nu aan voor onzenotificatieservice:

[newsletters_subscribe list=”9″]

Lees de reacties (1)