Samsung zelf bevestigt ‘3-stack FRS’ camera Galaxy S9 met ‘Super PD’, 480 fps full HD video

De Samsung Galaxy S9 camera kan mogelijk full HD video op 480 frames per seconde kan vastleggen. Dit is mogelijk door het gebruik van een ‘3-stack FRS’: een 3-laagse fast readout sensor.

galaxy-s9-camera-slow-mo Samsung zelf bevestigt '3-stack FRS' camera Galaxy S9 met 'Super PD', 480 fps full HD video

Tijdens de afgelopen Consumer Electronics Show toonde Samsung al heel wat nieuwe technologie. Echter, grote onthullingen op cameragebied bleven vooralsnog achterwege. En dat, terwijl we juist van de camera van de Galaxy S9 hoge verwachtingen hebben. Informatie van Samsung zelf bevestigd recente geruchten die op basis van een foto van de doos van de Galaxy S9 ontstonden.

Galaxy S9 camera: Super PD, 480 fps full HD video

Zoals wel vaker, is het op haar eigen website waar Samsung zonder veel omhaal interessante informatie publiceert. Sinds kort is daar een pagina te vinden met onder meer informatie over de nieuwe ISOCELL camerasensoren. Echter, een aan details kwamen we niet eerder tegen. Zo zien we (update: pagina lijkt inmiddels leeg te zijn) nu informatie over een ‘3-stack FRS’: een fast readout sensor die uit drie lagen bestaat. Door verschillende delen van de camerasensor in lagen op elkaar te leggen, wordt deze vele malen sneller – denk aan Sony’s 960 frames per seconde (fps) opname in sommige Xperia telefoons. Deze weg is Samsung dus ook ingeslagen.

galaxy-s9-camera-3-stack-frs-1024x391 Samsung zelf bevestigt '3-stack FRS' camera Galaxy S9 met 'Super PD', 480 fps full HD video

Door deze ‘3-stack FRS’ wordt onder meer het opnemen van 1080p full HD video mogelijk met 480 fps. Dit is niet zo hoog als Sony’s sensor, maar een flinke stap vooruit ten opzichte van de camera van de Galaxy S8. Bovendien doet legt de sensor van Sony op die framerate een resolutie vast van 720p, wat op een vergelijkbare verwerkingssnelheid neerkomt.

Tevens legt Samsung uit dat de nieuwe sensor nog sneller scherpstelt, door ‘Super PD’ autofocus: super phase detectie autofocus. Zonder al te veel details prijs te geven, beweert Samsung dat de sensor zo de afstand tot snel bewegende objecten ook bij weinig licht goed kan inschatten. Het resultaat: een nog snellere autofocus, én dus de mogelijkheid om high-speed video vast te leggen op 1080p.

galaxy-s9-super-pd-480fps Samsung zelf bevestigt '3-stack FRS' camera Galaxy S9 met 'Super PD', 480 fps full HD video

Dit zijn naar alle waarschijnlijkheid de eigenschappen op de vermeende verpakking van de 5,8 Galaxy S9 benoemd worden als ‘Super Speed Dual Pixel’ en ‘Super Slow-mo’. Wat de dual sensor camera van de 6,2 inch Galaxy S9 Plus hier straks nog aan toevoegt is nog niet precies bekend.

Onthulling en release

De Galaxy S9 wordt eind februari aan de wereld voorgesteld. Vervolgens ligt het toestel mogelijk al vanaf half maart in de winkels, met een nog onbekend prijskaartje. Wil jij van ons een mailtje krijgen zodra het toestel in Nederland arriveert? Meld je dan aan voor onze emailnotificatie:

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee