Specificaties mogelijke Galaxy Tab S4 duiken op in benchmark test

In de database van de GFXBench benchmarktest duikt een Samsung tablet op met modelcode SM-T835. Mits de vermelding niet fake is, gaat het vermoedelijk om de Galaxy Tab S4.

De Galaxy Tab S3 verscheen ongeveer een jaar geleden op de markt. Deze tablet volgde de Tab S2 op, die op dat moment – in varianten – al twee jaar op de markt was. Een echte opvolger van de Galaxy Tab S4 verwachten we dus eigenlijk pas over een jaar. Maar nu al duikt een apparaat op met de modelcode die bij deze Tab S4 zou kunnen horen.

Galaxy Tab S4 specificaties

In benchmarktest GFXBench is de Samsung SM-T835 te vinden. De huidige Tab S3 heeft modelcodes SM-T820 (Wi-Fi) en SM-T825 (4G). Logischerwijs kan het hier dus gaan om de 4G-variant van de Galaxy Tab S4. Als we even negeren dat GFXBench de software van het geteste apparaat bestempeld als ‘invalid‘, zijn de specs van het beestje opvallend.

Zo zou de schermdiagonaal 10,5 inch zijn, met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Daarmee zou Samsung qua schermformaat en beeldverhouding terug gaan naar de allereerste Galaxy Tab S. De Tab S2 en S3 hadden een 9,7 inch scherm met 4:3 beeldverhouding. De processor-van-dienst is Qualcomm's Snapdragon 835 met de Adreno 540 GPU en een kloksnelheid van 2,3 GHz. Er is 4GB RAM en 64GB interne opslagcapaciteit.

De camera aan de achterkant heeft een 12 megapixel resolutie, terwijl de camera voor het moet stellen met 7 megapixels. De testsoftware is gebaseerd op Android 8.0.0. Het geteste model heeft dus een 4G-verbinding, maar een Wi-Fi only variant met modelcode SM-T830 zit ongetwijfeld net zozeer in de planning.

Zoals gezegd: het lijkt wat vroeg voor de komst van de Galaxy Tab S4. Aan de andere kant: mogelijk lanceert Samsung ‘m pas veel later dit jaar, waardoor het allemaal best netjes in elkaar past qua timing. Verwacht dus niet dat hij volgende week tijdens het Mobile World Congress al zijn opwachting zal maken.

(via)