Bevestigd: inderdaad, geen Treble in Oreo op de Galaxy S8

Nu we dan eindelijk de officiële Android 8.0 Oreo op onze Galaxy S8 hebben, kunnen we een paar dingetjes definitief checken. Een daar van: het toestel krijgt inderdaad geen Project Treble.

galaxy-s8-android-8-oreo-wat-is-nieuw-1024x768 Bevestigd: inderdaad, geen Treble in Oreo op de Galaxy S8

Met de start van de officiële Android 8.0 Oreo update op de Galaxy S8 zien we eindelijk welke features wel of niet naar het toestel komen. Het gros was al lang bekend – zie onze eerder gepubliceerde preview, bijvoorbeeld. Wie nog hoop had dat het toestel met de update ook Google’s Project Treble zou krijgen moeten we nu echt teleurstellen.

Galaxy S8 met Oreo: geen Treble

Met Android 8.0 lanceerde Google ook Project Treble. Dit is in feite een manier om update op Android toestellen te kunnen uitvoeren, zonder dat daarbij ook veel andere software moet worden vernieuwd. Hierdoor is het mogelijk het Android OS te updaten, zonder dat fabrikanten eerst hun eigen toestelspecifieke software of drivers moeten aanpassen.

Een snelle check laat zien dat de Galaxy S8 met Android 8.0 geen ondersteuning voor Treble heeft gekregen. Voor dit toestellen zullen dus ook toekomstige updates gewoon door Samsung’s ontwikkelmolen gehaald moeten worden. Erg verrassend is dit natuurlijk niet: vroege beta-versies van de nieuwe software hadden ook geen Treble ondersteuning. Sterker nog: er zijn maar weinig toestellen die de feature per update krijgen. Toestellen die wel Treble hebben, zijn veelal direct vanaf de release met Android 8.0 verkocht.

galaxy-s8-oreo-treble-check-498x1024 Bevestigd: inderdaad, geen Treble in Oreo op de Galaxy S8

Over het gebrek aan Treble op de Galaxy S8 hoeft zich dus in feite niemand te verbazen. Interessanter is wat dat betreft de vraag of de Galaxy S9 er straks over beschikt. Dat toestel wordt tenslotte direct met Android 8.0 gelanceerd. Toch durven we hier niet op zaken vooruit te lopen, en wachten het antwoord op die vragen gewoon rustig af. Vanaf 25 februari – de dag dat Samsung de Galaxy S9 officieel lanceert – weten we hopelijk meer. En anders hopelijk spoedig daarna.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee