Samsung Galaxy S6 januari update rolt uit in Nederland

De Samsung Galaxy S6 januari update staat klaar voor dat toestel, evenals voor de Galaxy S6 Edge. Je kunt de update installeren als je een unbranded toestel hebt. Update: ook voor de S6 Edge Plus is de update er inmiddels (dank, Cor).

galaxy-s6-update-1024x686 Samsung Galaxy S6 januari update rolt uit in Nederland

De Galaxy S6 en S6 Edge kwamen in het voorjaar van 2015 op de markt, en zijn dus alweer bijna drie jaar jong. En hoewel we niet verwachten dat de toestellen nog een update naar Android 8.0 Oreo krijgen, blijven de beveilingsupdates gewoon nog maandelijks komen.

Galaxy S6 januari update

Voor de Galaxy S6 en S6 Edge staan respectievelijk firmwareversies G920FXXU5ERA5 en G925FXXU5ERA5 klaar. De update brengt vooral één ding naar de toestellen: de beveiligingspatch van januari 2018. Daarin zit onder andere een groot aantal fixes die Google deze maand uitbracht voor het Android besturingssysteem zelf: 91 kleine en grotere, om precies te zijn. Natuurlijk bevat de meer dan 300MB grote update ook fixes die Samsung voor haar eigen applicaties maakte: dertien verbeteringen komen zo uit Zuid-Korea zelf. Update: voor de S6 Edge arriveert de update in een 56MB groot pakket, met firmwareversie G928FXXS4CRA1.

galaxy-s6-update-januari-2018-xxu5era5-405x1024 Samsung Galaxy S6 januari update rolt uit in Nederland

Verder is in het updatepakket vooral een aantal niet verder benoemde bugfixes te vinden. Had jij na vorige updates last van – bijvoorbeeld – een sneller leeglopende accu, of van de bekende Wi-Fi verbindingsproblemen? Laat ons dan hieronder weten of de update van vandaag verbetering brengt.

Beschikbaarheid

Je kunt de update nu al downloaden op de unbranded Galaxy S6 en S6 Edge. Dit zijn toestellen die niet direct bij T-Mobile of Vodafone gekocht zijn. Heb jij jouw toestel bij een van deze providers gekocht? Dan is een portie geduld nog even op zijn plaats.

In ieder geval begint jouw Galaxy S6 vanzelf met het downloaden van de update, zodra deze beschikbaar is voor jouw toestelversie. Eventueel kun je natuurlijk een handje helpen, als je via Instellingen naar Software-update gaat, en daar op Updates handmatig downloaden tikt.

Heb jij deze update al op jouw toestel geïnstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen, en laat het vooral even weten als je nog verdere veranderingen of vernieuwingen tegenkomt!

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Sarkis zegt

  Over de 8.0 update gesproken voor de s6 en edge het lijlt er best wel op dat de s6 edge hem.kijgt de app beginnen de s8 theme te krijgen ook het weer dus het kan zo gebeuren

 2. bram zegt

  waarom krijgen de oudere toestellen zoals de s6 voorrang op bijvoorbeeld de s8 en de note 8 raar updatebeleid van samsung ben eens benieuwd wanneer mijn note 8 in belgie de januari patch zal krijgen of niet we zijn al 22 januari!!!

 3. Jan-Willem zegt

  Het probleem met wifi verificatie bij meerdere SSID’s met dezelfde naam is eindelijk verholpen met deze update! Werd tijd ook na 3 maanden onbruikbare wifi.

 4. SURADJ zegt

  Gister update binnen op de s6 edge plus maar was een kleine update van maar 30 mb.
  Raar dat de s6 en de s6 edge een update van 300 mb heeft gekregen

 5. Nine zegt

  Ik had voor de update (gisteren) geen last en nu doet de wifi het de hele tijd niet (alleen bij mijn telefoon van iedereen thuis, die hebben nog geen update gedaan) ik heb s6

 6. bridget zegt

  Is er ook bij iemand bekend of de accu na deze update weer langer meegaat van de S6? Na de update van november 2017 moet die twee keer per dag aan de lader, voorheen was dit hoogstens1 keer per 24 uur

 7. MariekeW zegt

  Na de vorige update had ik ook last met het snel leeglopen van de accu. ‘ s nachts loopt deze 40-50% leeg terwijl ik op een oor lig. Laat m nu 3 keer per dag op. Ik had hoop dat dit met de nieuwste update opgelost zou zijn. Deze heb ik gisteren geïnstalleerd maar tot dusverre zie ik geen enkele verbetering.

  • Cor zegt

   Mijn S6 Edge Plus ligt al 3 dagen en 14 uur ongebruikt op m’n nachtkastje en er zit nu nog 35% in. Wifi uit, 4G aan.
   Toestel is 2 jaar oud en werd, voordat ik m’n Note 8 kocht, elke dag opgeladen. De accu zal dus ook niet 100% meer zijn.

   Weet je zeker dat er geen app is die de accu leeg trekt?

Praat mee