Nee, de Galaxy S6 krijgt binnenkort geen update naar Android 8.0 Oreo

We hebben het al eens geschreven, en we gaan het nog eens doen: nee, de Galaxy S6 krijgt geen update naar Android 8.0 Oreo. En al helemaal niet op korte termijn.

Een tijdje terug dook voor het eerst het gerucht op dat Samsung de Galaxy S6 mogelijk toch zal voorzien van een update naar Android Oreo. Toen gaven we al aan dat dit uitermate twijfelachtig is, en inmiddels zijn we niet van mening veranderd.

Galaxy S6 Android 8.0 Oreo update

De eerste geruchten over Oreo voor de Galaxy S6 serie doken bijna twee maanden geleden op. En nu meldt naar verluid weer ergens een klantenservicemedewerker dat de update in de planning staat. Of, in de exacte bewoording: ‘Samsung will definitely release an update on which mobile phone will have the Oreo Android software‘. Het kan aan ons liggen, maar dat klinkt helemaal niet alsof er bevestigd wordt dat de S6 de update krijgt – al vraagt de klant daar inderdaad wel naar. De conclusie lijkt vooral dat Samsung informatie zal vrijgeven over welke mobiele telefoon Oreo zal krijgen.

Het is sowieso beter om af te wachten tot Samsung zelf via officiële weg – lees: niet via een of andere supportchat – informatie verspreid over toekomstige updates. En om maar een voorbeeld te geven van de onduidelijkheid van informatie die zo  verkregen wordt, is hier een medewerker van Samsung Nederland die een tijd terug al ontkende dat de S6 de Oreo update gaat krijgen (dank, Sandor!):

We zetten dit hier niet neer als ‘bewijs' dat er geen Oreo update komt, maar om te laten zien hoe tegenstrijdig dit soort informatie is.

Geen Oreo development voor de Galaxy S6

Los van de interpretatie van dit soort chats, is nog een ding duidelijk: Samsung werkt op dit moment simpelweg niet aan Oreo-software voor de Galaxy S6. Wat niet is kan nog komen, maar op korte termijn gaat er niks gebeuren. Wat wel in ontwikkeling is, is de update met de beveiligingspatch van januari. Maar deze is gewoon gebaseerd op Android 7.0 Nougat.

Dus: Samsung's supportmedewerkers communiceren onduidelijk, én Samsung werkt niet aan Oreo-software voor de Galaxy S6. Al met al zien wij nog steeds geen redenen om aan te nemen dat de update er gaat komen. Op korte termijn komt de update zeker niet – dan waren er zeker al andere voortekenen opgedoken.

Het zou natuurlijk helpen als Samsung duidelijk communiceerde welke updates komen. Grappig genoeg verwachten we later deze maand inderdaad een persbericht van Samsung over de aankomende update naar Android 8.0. Traditioneel noemt het bedrijf dan tenminste een klein aantal apparaten dat de update zeker krijgt, zoals de Galaxy S8, Note 8, en nog wat andere modellen.

Nu niet, nooit niet?

Is er dan helemaal geen hoop dat de Galaxy S6 later dit jaar Android 8.0 krijgt? Nouja, zeg nooit nooit. Hopen kan natuurlijk altijd, maar er is gewoon niks wat er echt op wijst. En geloof ons: wij zijn de eerste die graag zouden zien dat Samsung haar topmodel uit 2015 in 2018 nog van een dergelijke update voorziet. Het zou zelfs een prima publiciteitsstunt zijn van de Zuid-Koreanen, met het recente gesteggel met de Consumtenbond en de Galaxy S7 in het achterhoofd. Aan de andere kant: de S6 krijgt ook begin 2018 de maandelijkse beveiligingsupdates nog, dus daarop valt sowieso maar weinig aan te merken.

Zodra er concrete aanwijzingen zijn dat een dergelijke update toch komt, laten we dit natuurlijk zo snel mogelijk weten, hier op GalaxyClub.nl. Voor nu hebben we er nog steeds een keihard hoofd in. Houdt ondertussen ons Android 8.0 Oreo update overzicht in de gaten. Daar houden we bij wat er precies bekend is over welke Galaxy telefoon.

Lees de reacties (2)

  • Uhm meedere site's zeggen van wel. Dus laten we maar gewoon afwachten wat Samsung zegt. Mensen moeten niet gelijk iets zeggen wat ze helemaal niet weten. ??‍♂️

Gerelateerde artikelen