Geen zorgen: Home knop op het Always On Display van de Galaxy S8 zal niet inbranden

Heel wat Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus gebruik(st)ers vragen het zich af: gaat die virtuele Home knop op het Always On Display (AOD) niet inbranden? Het antwoord is nee, en de reden hiervoor is eenvoudig: hij verspringt.

galaxy-s8-home-aod-burn-in-1024x620 Geen zorgen: Home knop op het Always On Display van de Galaxy S8 zal niet inbranden

Naar aanleiding van een vraag op Twitter – dank, Henk! – liet Samsung in Nederland weten dat de klok op het Always On Display van de Galaxy S8 (Plus) – net als op de Galaxy S7 – verspringt om inbranden tegen te gaan. De softwarematige Home knop zou echter uitfaden, om ditzelfde te bewerkstelligen – wat dat ook moge betekenen.

Om erachter te komen hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit, hebben we het maar even exact uitgezocht. En wat blijkt? Ook de Home knop verspringt gewoon telkens een paar pixels.

Met het blote oog is het lastig te zien dat de virtuele Home knop iedere keer een paar pixels verschuift. Hij is klein, en de lijntjes zijn dun. Maar met een paar plakkertjes wordt snel duidelijk dat de knop wel degelijk verschuift. Het is niet veel, maar toch voldoende om er voor te zorgen dat hij niet gauw in het scherm zal branden.

Dus: neen, zorgen over het inbranden van de Home – of zoals Samsung ‘m nu noemt: Start – toets zijn, zo lijkt het, ongegrond. Gerustgesteld? Check dan onze andere Galaxy S8 tips 😉 .

Galaxy S8 (Plus) kopen

Je kunt alle aanbiedingen voor de Galaxy S8 (Plus) met abo uitgebreid vergelijken in onze overzichten: Galaxy S8 kopen met abonnement en Galaxy S8 Plus kopen met abonnement. Snel en simpel de beste deal vinden doe je in de tabellen hieronder:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee