Renders tonen Galaxy S9 met vertrouwd design, enkele camera (update: S9 Plus)

Een setje computerrenders van de Samsung Galaxy S9 toont een vertrouwd design. Tevens zien we bevestigd dat de 5,8 inch versie van het toestel een enkele cameralens heeft aan de achterkant. Update: ook de S9 Plus zien we nu in vol ornaat – zie onderaan.

samsung-galaxy-s9-schuin-achgter-1024x580 Renders tonen Galaxy S9 met vertrouwd design, enkele camera (update: S9 Plus)

De laatste weken werd al langzaam duidelijk dat de Galaxy S9 designtechnisch niet veel vernieuwing zal bieden ten opzichte van de Galaxy S8. Eerder vandaag nog meldden wij dat zelfs de bezels er min of meer hetzelfde uit gaan zien, ook als ze dunner worden. Precies dat zien we hier ook, inclusief andere reeds voorspelde snufjes.

Galaxy S9 renders

Op plaatjes die gemaakt zijn door @OnLeaks zien we een toestel dat toch vooral een opgefriste Galaxy S8 is. De voornaamste uiterlijke vernieuwing is de plaatsing van de vingerafdruksensor. Deze zit nu onder de enkele cameralens, en is daardoor een stuk handiger in het dagelijks gebruik. Althans, op papier.

Wat betreft die cameralens: de kleinere – 5,8 inch – Galaxy S9 heeft inderdaad slechts een enkele cameralens. Specificaties van deze lens zijn nog niet bekend, maar mogelijk krijgt deze een f/1,5 lensopening. Verdere details moeten nog duidelijk worden, in de aanloop naar de lancering van het toestel.

Verder zien we in feite alle ‘standaard-elementen’. Ja, er is weer een Bixby toets, er is een USB type-C poort, en het scherm is aan beide zijkanten licht gebogen. Van stereo speakers lijkt vooralsnog geen sprake, maar er is wel een 3,5 millimeter aansluiting voor een normale koptelefoon.

Met dit alles in beeld, rijst dus de vraag: wat maakt de Galaxy S9 straks echt tot een unieke telefoon? Het uiterlijk lijkt veel op zijn voorganger. En voor de dual camera module moet je bij de Galaxy S9 Plus zijn. Wat heeft Samsung in petto om dit toestel straks zijn prijs waard te maken? Of anders gezegd: waarom niet straks gewoon de S8 kopen voor minder geld?

Het antwoord op die vraag is nog niet duidelijk. Vermoedelijk heeft Samsung vooral aan de eigenschappen van de bestaande componenten geschaafd. Of een verbeterde camera of een verder geoptimaliseerde accuduur voldoende zullen zijn om het toestel zijn geld waard te maken moet blijken na de introductie. Met zijn afmetingen van 147.6 x 68.7 x 8.4 millimeter is hij in ieder geval niet veel compacter dan de S8, die 148.9 x 68.1 x 8.0 mm meet. Wel biedt de iets dikkere behuizing hoop op een grotere batterij.

Galaxy S9 Plus

Update: inmiddels zijn er ook vergelijkbare renders van de Galaxy S9 Plus opgedoken. We zien een toestel dat 157.7 x 73.8 x 8.5 mm meet – iets korter dan de S8 Plus, en een haar dikker. Het belangrijkste verschil is, zoals we al noemden, de dual camera aan de achterkant.

galaxy-s9-plus-achter-dual-cam Renders tonen Galaxy S9 met vertrouwd design, enkele camera (update: S9 Plus)

Ook hier zien we dat de vingerafdruksensor onder de cameramodule geplaatst is. Dit is op de grotere ‘plus’-variant nog belangrijker dan op het basismodel. Volgens geruchten krijgt de S9 Plus overigens als enige 6GB werkgeheugen. De ‘gewone’ S9 zou het moeten doen met 4GB RAM.

Releasedatum

Hoewel natuurlijk niet vast staat wanneer Samsung de Galaxy S9 (Plus) officieel wil lanceren, laat zich raden dat dit eind februari of begin maart zal gebeuren. De releasedatum zelf volgt dan laat in maart, of in de loop van april. Wil jij van ons een berichtje in je mailbox wanneer het toestel ook in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Nico zegt

    Vind het spijtig dat de Samsung ineens verschillen maakt in de S9 en S9+. Ik vond het altijd al stom dat Apple dat wel doet bij zijn toestellen, en vond dat net geweldig aan Samsung. Als je een dubbele camera wilt (en 6GB), moet je al een Note 8 of S9+ (bijna een tablet) nemen die voor mij te groot zijn. De S8 vond ik net nog niet te groot. Eigenlijk is de S9 net als een mini destijds, qua uiterlijk leek die op de S-serie, maar qua specs en camera een pak minder..en zal deze “mini” veel geld kosten..

Praat mee