Galaxy S6 serie krijgt vanaf nu update met beveiligingspatch oktober (upd.)

Voor de Galaxy S6 Edge Plus staat vanaf nu de oktober update klaar. Het is het eerste in de Galaxy S6 serie die deze beveiligingspatch ontvangt. Aanvulling: inmiddels is de update ook beschikbaar voor de unbranded S6 en S6 Edge – tenminste via Smart Switch op de PC. Op korte termijn zal hij ook OTA – Over The Air – te installeren zijn. Aanvulling 2: inmiddels is de update er ook OTA.

De toestellen in de Galaxy S6 serie kregen voor het laatste de beveiligingspatch van augustus. De september patch moest daarna plaats maken voor de urgente Blueborne fix, en daarna bleef het even stil. Voor de gehele Galaxy S6 serie komt nu dan toch de oktober patch.

Galaxy S6 update oktober

De Galaxy S6 en S6 Edge krijgen op dit moment een update naar respectievelijk firmwareversie G920FXXU5EQJ2 en G924FXXU5EQJ2. Voor de S6 Edge Plus staat een 38MB grote update klaar naar firmwareversie G928FXXS3CQJ5. De omvang van de updates laat al raden dat er maar weinig veranderingen met deze update meekomen – natuurlijk op de recentere beveiligingspatch na, dan.

Op dit moment is de update beschikbaar op unbranded S6, S6 Edge en S6 Edge Plus exemplaren die niet direct bij een provider gekocht zijn. Voor de branded toestellen volgt de update hopelijk nu ook spoedig. Zodra de update er voor jouw toestel is, zal deze vanzelf beginnen met downloaden. Eventueel kun je handmatig checken via Instellingen en de optie Software-update. Tik op Updates handmatig downloaden, en je S6 (Edge/Pus) gaat direct op zoek naar beschikbare updates.

Laten we hopen dat het maandelijkse updateschema vanaf nu weer een beetje regelmaat terug krijgt. De genoemde Blueborne patch zorgde voor vertraging. Eens kijken of we deze maand ook nog de aankomende november patch zien verschijnen.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy S6 geïnstalleerd? Zie je ook nog andere vernieuwingen op je toestel? Of krijg je de oktober update binnen op een branded S6-variant van T-Mobile of Vodafone? Laat het ons hieronder weten!

(Dank voor de tip, Cor!)

Lees de reacties (37)

  • Mijn S6 edge plus heeft blijkbaar last van een enorme batterij drain Had hem gisteren nog opgeladen, even wat 4g en vanochtend was hij nog 32%. Ging ie in 1 keer naar 3%. Jammer dat Samsung's batterij app dit niet noemt als abnormaal.

    • Dit problem heb ik ook. Ik installeerde gisteren G925FPHN5EQI2 / G925FXXU5EQJ2 op mijn Samsung Galaxy S6 Edge en hij stond op 40% toen ik naar bed ging en zo'n 8 uur later op 9% en toen ik hem uit standbij haalde ging hij binnen 2 minute naar 0%.

      Weet iemand waar dit door komt?

    • Ik heb na de laatste update ook het probleem met mijn s6 edge dat de batterij binnen een halve dag helemaal leeg is. Weet ook niet wat het probleem is. Wie kan ons helpen?

  • Help! na de laatste update op mijn S6 wordt de wifi continu uitgeschakeld met de mededeling "verificatiefout". Vervolgens kan ik op geen enkel WIFI accesspoint meer inloggen (en nee, er mankeert niks aan mijn inloggegevens).
    Een reboot wil nog wel weer even helpen, maar in de loop van de dag is de het wifi icoontje zo weer verwenen :(

  • Hier ook leeglopende batterij op de s6 en constant verificatiefouten op wifi-netwerken die voorheen prima werkten. De wifi is praktisch onbruikbaar geworden door deze update.

1 2 3 6