Galaxy S6 en S6 Edge update brengt fix voor Blueborne lek

De Galaxy S6 update met de fix voor het Blueborne lek rolt nu uit in Nederland. Ook op de S6 Edge is hij beschikbaar.

galaxy-s6-edge-android-nougat-update-nederland Galaxy S6 en S6 Edge update brengt fix voor Blueborne lek

Een paar dagen geleden kreeg de Galaxy S6 Edge Plus de Blueborne patch al. Het wachten was toen nog op het moment dat de update ook naar de kleinere S6 en S6 Edge zou komen. Voor die toestellen is het nu zover. Daarmee heeft Samsung alle topmodellen van de Galaxy S8 en Note 8 tot de Galaxy S5 gedicht.

Galaxy S6 Blueborne fix

Voor de unbranded Galaxy S6 en S6 Edge staan updates klaar naar respectievelijk firmwareversies G920FXXU5EQI6 en G925FXXU5EQI6. Hoewel deze firmwares van deze maand – september – zijn, brengen ze nog geen nieuwe beveiligingspatch mee. Deze blijft dus bij die van de maand augustus.

Echter, na installatie van de update is het Blueborne lek gedicht. Het Blueborne lek is een cruciale kwetsbaarheid in de Bluetooth verbinding van heel veel apparaten. De afgelopen weken dichtte Samsung dit lek al op een groot aantal andere toestellen – en nu dus ook op de Galaxy S6 (Edge).

Het dichten van dit lek was kennelijk zo belangrijk, dat voor alle Galaxy telefoons de beveiligingspatch van de maand september werd opgeschoven. Wanneer deze dan wel arriveert, is niet bekend. Mogelijk dat hij straks direct bij de patch van oktober wordt gevoegd, of hij volgt binnenkort alsnog.

De Blueborne fix is bij deze dus beschikbaar voor alle unbranded S6-modellen. De komende dagen of weken volgt de update hopelijk ook voor de verschillende branded toestelversies van Vodafone en T-Mobile. Je merkt het vanzelf als jouw S6 de update aan het downloaden is. Je kunt ook zelf checken of jouw toestel ‘m al kan installeren. Ga daarvoor via Instellingen naar Software-update, en kies Updates handmatig downloaden.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy S6 geïnstalleerd? Zijn er nog andere veranderingen die je bent tegengekomen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank, Hans)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. I.kuiper zegt

    Hoi ik heb nog steeds geen update gekregen met de blueborn fix op mijn Samsung galaxy s6edge provider Vodafone . Ook niet via handmatig . Moet ik daarvoor bellen naar mijn mobiele provider?

  2. Bob zegt

    Sinds de update van eergistern werkt mijn Bluetooth koptelefoon niet meer op de s6 edge en wel op andere apparaten. Hebben meer mensen dit?

  3. ap zegt

    hallo ik nog geen update van nougat voor mijn s6 ga je bellen met samsung kreeg je te horen maandje of twee dan zijn 2018 geweldig iets beloven jammer dat geen datum geven

Praat mee