Samsung Galaxy J7 (2017) krijgt eerste update: nieuwe beveiligingspatch en blueborne fix

De eerste echte firmwareupdate voor de Samsung Galaxy J7 (2017) brengt een nieuwe beveiligingspatch. Ook het Blueborne lek wordt dichtgetimmerd.

galaxy-j7-2017-review-8-1024x768 Samsung Galaxy J7 (2017) krijgt eerste update: nieuwe beveiligingspatch en blueborne fix

De Galaxy J7 (2017) is alweer even te koop in Nederland. Echter, tot nu toe bleef het stil aan het updatefront. Tenslotte krijgen toestellen in de J-serie hun beveiligingsupdate niet maandelijks. Toch blijkt het nu dan tijd voor de eerste update voor de J7 (2017).

Galaxy J7 (2017) update

Voor de Nederlandse Galaxy J7 (2017) wordt een update met firmwareversie J730FXXU1AQI5 uitgerold. Het toestel, dat tot nu de beveiligingspatch van juni draaide, krijgt nu de beveiligingspatch van augustus. Helemaal bij de tijd is het toestel dus nog niet, na het uitvoeren van deze update.

Een andere belangrijke verbetering in deze update is de Blueborne fix. Het Blueborne lek, dat enige tijd geleden ontdekt werd, is een kwetsbare plek in de beveiliging van apparaten met een Bluetooth verbinding. En op de Galaxy J7 (2017) wordt deze dus nu gepatcht. Je kunt zelf ook op je eigen toestel controleren of het lek inderdaad gedicht is met de Blueborn Vulnerability Scanner (gratis in de Google Play).

Update installeren

In principe begint jouw Galaxy J7 (2017) vanzelf met het downloaden van de update. Je krijgt hievan automatisch een melding. Wil je niet afwachten en zelf het downloadproces starten? Ga dan via Instellingen naar de optie Software-update. Tik bovenin dat menu op Updates handmatig downloaden. Als de update beschikbaar is voor jouw toestel, begint de download direct.

De Galaxy J7 (2017) zal, net als zijn voorganger, ieder kwartaal een update met recente beveiligingspatches krijgen. Dat is het schema dat Samsung hanteert voor haar J-serie toestellen, en dat zal ook bij de 2017-generatie niet veranderen. Is de update op jouw telefoon echt nog niet beschikbaar? Mogelijk is jouw J7 (2017) door een winkel zelf geïmporteerd. Hoe die vork dan precies in de steel zit, lees je HIER.

Heb jij de update al uitgevoerd op jouw Galaxy J7 (2017), en kom je nog meer veranderingen tegen? Aarzel dan niet, en laat het ons hieronder weten! Bijvoorbaat dank 🙂 .

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Kees zegt

  Als je als fabrikant jaarlijks zo’n 40 modellen uitbrengt (incl, Pro’s, Primes, Neos enz) en je bent niet in staat om deze goed van actuele security updates te voorzien dan moet je niet zoveel modellen op de markt brengen. Je doet het goed of helemaal niet en Samsung doet het dus nog steeds niet goed. Ze proberen het wel maar het lijkt een beetje op het rad van fortuin, je weet nooit waar je aan toe bent (en Samsung weet het zelf ook niet).

  • Michel zegt

   De J-serie krijgt een update per 3 maanden, dat is gewoon bekend beleid. Alle S en Note’s krijgen maandelijks, net als de A5. De rest iedere drie maanden (A3, J-serie, tablets). Het zou misschien vaker mogen, maar het is zeker geen rad van fortuin.

 2. Tonny zegt

  Volgens mij zijn de 3 maanden allang verstreken en nog steeds geen update voor de J7 (2017)!
  En dat terwijl er in september een belangrijk lek gedicht is. Volgende keer maar geen onbetrouwbare Samsung meer…

Praat mee