Samsung Galaxy S8 (e.a.) tip: apps naar SD kaart verplaatsen

Ja, je kunt de meeste apps naar de SD-kaart verplaatsen op jouw Galaxy uit 2017: Galaxy S8, Galaxy Note 8, Galaxy A3 (2017), A5 (2017), J3, J5 en J7 (2017). Je moet even uitvogelen hoe – of hieronder verder lezen.

Jarenlang veranderde Samsung's eigen gebruikersinterface maar mondjesmaat. Dit jaar, echter, werd de nieuwe Samsung Experience interface behoorlijk vernieuwd. Tijd dus, om te kijken hoe je applicaties op de SD kaart van je Galaxy S8, Note 8 etc. zet.

Apps naar de SD kaart verplaatsen op je Galaxy S8 e.a.

Sinds dit jaar gebruikt Samsung op haar Galaxy telefoons een vernieuwde interface. Deze maakt het heel erg eenvoudig om geïnstalleerde apps naar de microSD kaart van het toestel te verplaatsen. Ga naar je Apps-scherm, en leg je vinger even iets langer op de applicatie die je wilt verplaatsen. Laat het icoontje direct weer los, zodra een klein menuutje in beeld verschijnt.

Onderin dit menuutje vind je de optie App-info. Kies deze, en je komt direct in het informatiescherm terecht. Kies daar vervolgens de optie Opslag. Onder het kopje Apparaatgeheugen vind je de knop Wijzigen – áls, en alleen als de app inderdaad verplaatst kan worden. Bij op het toestel voorgeïnstalleerde apps kan dit bijvoorbeeld niet.

Kies in het venster Opslaglocatie wijzigen de optie SD-kaart, en bevestig op het volgende scherm door op Verplaatsen te tikken. Wacht een paar seconden, en de app staat nu op de SD-kaart. Er is dus ook meer ruimte vrij op de interne opslag van jouw Galaxy telefoon.

Overigens is dezelfde mogelijkheid ook te vinden via het Instellingen menu. Ga daar naar de optie Apps, en zoek in de lijst de app die je wilt verplaatsen. Je belandt nu in het App-info scherm van de betreffende app. Alles werkt verder zoals hierboven al beschreven.

Heb jij een toestel uit 2016, zoals de Galaxy S7, of een A of J model uit 2016? De interface op deze toestellen is niet exact hetzelfde als op toestellen uit 2017. Ook niet na de update naar Android 7.0. Check dus onze eerdere beschrijving van hoe je apps naar de SD kaart van de Galaxy S7 verplaatst.

Lees de reacties (2)

  • In de 1e plaats zijn er niet veel apps meer die je naar de SD kaart kunt verplaatsen en in de 2e plaats worden apps die je wel naar de SD kaart verplaatst na elke update automatisch weer in het telefoongeheugen gezet. Veel succes dus met het verplaatsen.

    • Gisteren gedaan op Note 8. Alle verplaatste apps geven vervolgens foutmeldingen en starten niet meer op. Net alles weer opnieuw geïnstalleerd.