Samsung Galaxy tip: apps naar je SD kaart verplaatsen

Apps naar de SD kaart van je Galaxy verplaatsen is niet zo moeilijk. Maar je moet wel even weten waar de optie te vinden is – zeker als je toestel onlangs de update naar Android Marshmallow kreeg.

samsung-galaxy-apps-naar-sd-kaart-verplaatsen-marshmallow

Even leek het erop dat het opslaan van applicaties op de microSD kaart van je Galaxy telefoon een ding uit het verleden zou worden. De complete Galaxy S6-generatie was tenslotte SD-kaart-loos. Maar de tijd stond niet stil, en inmiddels worden álle Galaxy telefoons weer met een SD slot uitgerust: van de Galaxy J en A series,  tot de Galaxy S7 en Galaxy Note 7.

Echter, vooral na de update naar Android 6.0.1 Marshmallow die veel toestellen de afgelopen tijd kregen moet menig gebruik(st)er even zoeken hoe je apps naar de SD kaart kunt verplaatsen. Je vindt de optie niet meer op precies dezelfde plek als vóór de update. Het scheelt niet veel, maar je moet het maar net even weten.

samsung-galaxy-apps-naar-sd-kaart-verplaatsen-hoe-1

De eerste stappen zijn ook in Android Marshmallow niet veranderd: ga via Instellingen naar het kopje Applicaties, en kies vervolgens Applicatiebeheer. Je komt nu in een lijst met al je apps terecht. Let op: je kunt niet alle apps zomaar op de SD kaart zetten – standaard op je Galaxy geïnstalleerd applicaties kun je bijvoorbeeld niet verplaatsen. Bij wijze van voorbeeld (zie afbeeldingen) verplaatsen wij Netflix naar de geheugenkaart, na deze opgezocht te hebben in de lijst.

samsung-galaxy-apps-naar-sd-kaart-verplaatsen-hoe-2

Eenmaal in het Applicatie-info scherm van de gewenste app valt op dat er geen direct optie Verplaatsen naar SD-kaart meer is. Tik daarvoor op Opslag. Als je een geheugenkaartje in je Galaxy geplaatst hebt zie je nu bij Gebruikte opslag de optie WijzigenTik hierop en kies bij Opslaglocatie wijzigen de optie SD-kaart.

Overigens kun je in het Opslag scherm ook de Cache legen van de app. Dit kan handig zijn, als een specifieke app problemen geeft na het uitvoeren van een (kleine of grote) update op jouw Galaxy. Maar dat terzijde.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Marielle Verbeek zegt

  heb sinds kort de A5 en had al gevonden hoe ik apps op de sd-kaart kan zetten, echter na een nieuwe update van betreffende app zet de telefoon de app automatisch terug op het toestel. dus na elke keer appjes updaten moet ik opnieuw alles een voor een op sd-kaart zetten. plus kan dan niet alles updaten omdat telefoon telkens aangeeft vol te zijn. dit moet toch hopelijk anders kunnen? wat heb ik anders aan de sd-kaart?

 2. Rene A. zegt

  Mee eens. Onhandig binnen Android. Dat zou toch automatisch moeten kunnen ? Bij een update van apps moet het systeem kunnen zien dat een deel van de app op de sd card staat. Bij de update zou dat een optie moeten zijn. Verbeterpuntje !

  • Rene A. zegt

   En vóór deze update van 6.0.1 kon je in 1 oogopslag zien welke apps op de sd card stonden. Nu niet meer. Onhandig, zeker als veel apps gelijktijdig ge-update worden. Verbeterpuntje.

 3. marina zegt

  ik heb een samsung A3(2016). Op mijn telefoon zit geen optie , opslaglocatie wijzigen. Ik heb alleen de opties gegevens wissen en cache legen. Mijn apparaat opslag is 9,24GB en op mijn sd 735 MB.

 4. Irma zegt

  Ik heb ook een A3 2016. Voor sommige apps kan ik wel aangeven dat ik de opslaglocatie wil wijzigen. Er wordt dan gemeld dat het korte tijd duurt… Vervolgens blijft de telefoon hier op hangen. Doe ik iets jiet goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *