Galaxy J7 (2016) krijgt nu Android 7.0 Nougat update in Nederland

Wij werpen een blik op de Samsung Galaxy J7 (2016) met Android 7.0 Nougat. Wat is er nieuw, wat is er anders, en hoe ziet het eruit? Update 7 oktober: vanaf nu is de update beschikbaar in Nederland (dank, Peter!).

Recent verscheen de Galaxy J7 (2017) op de Nederlandse markt, met standaard Android versie 7.0 aan boord. Update: vanaf nu is de update dus ook beschikbaar voor Nederlandse toestellen. Firmwareversie J710FXXU3BQI7 brengt Android Nougat, de Blueborne fix en een nieuwe beveiligingspatch.

Galaxy J7 (2016) Android 7.0 Nougat update in Nederland

De Galaxy J7 (2016) met Android 6.0.1 is nog voorzien van Samsung's oudere ‘TouchWiz' interface. Met de update naar Android 7.0 komt de volledig vernieuwde Samsung Experience 8.1 interface mee. Deze is bekend van de Galaxy S8, maar arriveert nu dus zelfs op de J7 van vorig jaar. Dat betekent dat er na de update nogal wat veranderd en vernieuwd is.

Zo is het design van de interface flink bijgeschaafd. De icoontjes zijn nieuw, de apps zien er anders uit, en er ging een bezem door het notificatiescherm. Ook het Instellingen menu is flink vernieuwd, evenals de Theme store. De oude Smart Manager is vervanger door het nieuwe en betere Apparaatonderhoud. Je kunt de Apps knop op het startscherm weghalen, omdat je nu eenvoudig heen en weer kunt vegen tussen startscherm, je apps, en het notificatiescherm. Je kunt zelfs het complete Apps-scherm weglaten, waardoor al je apps op het startscherm belanden.

Na de update heeft de Galaxy J7 (2016) toegang tot Samsung Cloud – de eigen clouddienst van de Zuid-Koreanen. Afwezig is en blijft de Veilige map – die komt niet naar het toestel. Het Filter blauw licht hoort ook niet bij het updatepakket. Door de camera app werd eveneens een aardige bezem gehaald. In- en uitzoomen kan nu direct door de sluitertoets te heen en weer (of op en neer) te vegen. In de Display instellingen kun je nu ook zoomniveau bepalen, dus hoe groot of klein allerlei elementen worden getoond.

Grote update: voor of nadeel?

Al met al heeft de Nougat update voor de J7 (2016) twee kanten. Wij zijn onder de indruk van hoeveel vernieuwing Samsung naar het toestel brengt. Zelfs de Galaxy S7 kreeg met Android 7.0 niet de complete Samsung Experience 8.1 UX. De J7 (2016) dus wel, ook al komen niet alle features naar het toestel (logisch, gezien de prijsklasse). Aan de andere kant leert onze ervaring dat zulke grote updates voor menigeen verwarring schept. Het is dus ook een tikje gewaagd om zo'n flinke update naar dit toestel te brengen. Of gebruik(st)ers – waaronder jij, geachte lezer(es) – blij zijn met zo'n grote update, moet nog blijken.

Overigens: hoewel we het nog niet zeker weten, verwachten we dat de update naar Android 7.0 op de Galaxy J5 (2016) vergelijkbaar zal zijn met wat je hier kunt zien. Voor dat toestel is de update nog nergens van start gegaan.

Blueborne fix

Naast Android 7.0 krijgt de Galaxy J7 (2016) ook de beveiligingspatch van de maand augustus. Hoewel het al oktober is, is dit inderdaad de nieuwste patch die Samsung voor haar toestellen uitgerold heeft. De oorzaak hiervan: de afgelopen weken heeft Samsung nagenoeg al haar toestellen voorzien van een update om het Blueborne lek te dichten. Deze zorgt dat een kwetsbare plek in de beveiliging van de Bluetooth verbinding gefixt wordt. Ook de J7 (2016) krijgt deze fix met de Nougat update.

Uitrol in Nederland

Op dit moment is de Nougat voor de Galaxy J7 (2016) dus ook in ons land verkrijgbaar.  Let op: er zijn in ons land ook heel wat geïmporteerde toestellen verkocht. Het kan dus zijn dat jouw toestel de update nog niet direct nu krijgt, maar op een later tijdstip. Meer informatie hierover vind je HIER.

Jouw toestel begint vanzelf met downloaden als het de update vindt. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek. Ga via Instellingen naar Toestel-info, en kies bovenin voor Updates handmatig downloaden. Heb jij deze update geïnstalleerd op jouw Galaxy J7 (2016)? Laat hieronder weten wat je ervan vindt, en of je andere vernieuwingen tegenkomt!

 

Lees de reacties (30)

  • Net de 7.0. Update gekregen voor de J7 2016. Ging helemaal goed. Nu kijken wat allemaal veranderd is.

  • Net de update nougat 7.0 gedownload voor de j7 2016, en geïnstalleerd ging zonder problemen, en werkt
    naar behoren

  • Wij hebben 3 Galaxy j7 2016 in huis....2 daarvan kochten wij bij de mediamarkt en 1 bij Belsimpel.
    Nu kunnen we de 2 van de mediamarkt wel updaten omdat deze een Nederlandse ROM hebben, maar wat blijkt die van Belsimpel heeft een Poolse CSC?????
    Belachelijk dat dit in Nederland kan.
    Weet iemand wanneer de Poolse ROM ge-update gaat worden?.....

    P.s. ziet er trouwens wel beter uit de 7.0 versie t.o.v. de 6.0.1

    gr Johan.

    • Hier ook een BelSimpel toestel, Duits exemplaar. Ook geen update…..volgende keer maar simpel weer rechtstreeks via KPN….

  • hallo allemaal kan iemand mij helpen heb op internet en galaxy site gezocht om en oplossing
    Ik heb namelijk een samsung j3 2016 en heb de software update melding op opschorten gedrukt .
    Maar kan ik die updte ook weigeren en hoe doe ik dat.
    En dat ik dan de melding update opgeschort niet meer krijg.
    Alvast bedankt voor de moeite

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen