Alle Galaxy Note 8 specificaties op een rijtje

Na de plaatjes komen de cijfers. En dus duiken nu nagenoeg alle relevante Galaxy Note 8 specificaties op, zodat er niks meer te raden overblijft.

Nog maar een paar dagen geleden zagen de eerste, echte Galaxy Note 8 afbeeldingen in volle glorie voorbij komen. Uit dezelfde bron – Evan Blass, dit keer via VentureBeat – rolt nu een overzicht met de belangrijkste eigenschappen van de telefoon.

Galaxy Note 8 specificaties

Laten we wel wezen: de meeste Galaxy Note 8 specificaties wisten natuurlijk al. Dat het toestel een 6,3 inch ‘Infinity' scherm (2960 x 1440 pixels) heeft is geen verrassing. De behuizing is dankzij de IP68 certificatie net zo waterbestendig als de Galaxy S8, al zijn de hoeken wat minder rond. De Note 8 meet 163 bij 75 millimeter, en is 8,5 millimeter dik. Daarmee is hij een fractie groter dan de 6,2 inch Galaxy S8 Plus.

De Galaxy Note 8 heeft, ook conform verwachting, dezelfde processor als de Galaxy S8 – de Exynos 9 Octa. Wel krijgt hij, in vergelijking met die S8, meer werkgeheugen mee: 6GB. Er is 64GB opslag, en natuurlijk een SD-slot voor een geheugenkaart tot maximaal 256GB.

Ook over de dual camera zijn er maar weinig verrassingen. Er is een 12 megapixel groothoeklens met een f/1.7 diafragma, en een 12 megapixel f/2.4 zoomlens. Deze kan twee keer optisch kunnen inzoomen. Afgelopen weekend ontdekten wij nog marketingmateriaal waarin Samsung een dual camera aanprees met 3x optische zoom, maar daarvan was niet expliciet vermeld dat het om de camera van de Galaxy Note 8 ging.

Het opvallendste detail in de opgedoken Note 8 specs is de batterij. Samsung speelt alles echt op safe, met een accucapaciteit van 3300 mAh. Dat is meer dan de S8, maar minder dan de 3500 mAh van de S8 Plus. De Zuid-Koreanen willen tegen iedere prijs een herhaling van het Note 7 debacle voorkomen – zelfs als de accu dan een stapje kleiner moet worden. Wij zijn benieuwd wat dit uiteindelijk betekent voor de accuduur van de Galaxy Note 8.

Galaxy Note 8 release en prijs

Zoals bekend, zal Samsung de Galaxy Note 8 op 23 augustus onthullen. In de loop van september belandt hij dan in de winkels, tegen een pittige prijs die in Europa rond de € 999,- zou liggen. In eerste instantie kun je kiezen uit een zwarte uitvoering, en een goudkleurige. Een grijze en een blauwe varianten volgen later.

Wil je een berichtje van ons ontvangen zodra de volgende Note in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailherinnering:

[newsletters_subscribe list=”6″]