Samsung Galaxy Note 8 krijgt Infinity display, wordt getest met Android 7.1.1

Het gaat nog even duren voor de Samsung Galaxy Note 8 daadwerkelijk op de markt komt. Wij kunnen in ieder geval melden dat het toestel met Android 7.1.1 getest wordt. En zoals verwacht heeft het toestel, net als de Galaxy S8, een Infinity display.

galaxy-note-8-1024x743 Samsung Galaxy Note 8 krijgt Infinity display, wordt getest met Android 7.1.1

Galaxy Note 8: een Galaxy S8 met S Pen stylus?

Eerder deze week dook Samsung’s eerste Galaxy op met Android 7.1.1 aan boord. Nu kunnen wij melden dat de Galaxy Note 8 met dezelfde versie van het besturingssysteem getest wordt. Vermoedelijk is dit ook de Android versie waarmee hij gelanceerd zal worden.

Daarnaast kunnen wij bevestigen dat de Galaxy Note 8 dezelfde beeldverhouding heeft als de Galaxy S8: 18,5:9. In feite wil dit zeggen dat het toestel over een vergelijkbaar Infinity display beschikt. Een home knop zal dus ook niet van de partij zijn. Over de resolutie zelf  – 4K UHD of niet – kunnen we helaas nog niets zeggen.

Hoewel dit laatste feit uiteraard maar amper opzien baart, is het vooral goed te weten dat Samsung voor sommige toestellen een eigen versie van Android 7.1.1 maakt. Of die softwareversie uiteindelijk ook naar toestellen als de Galaxy S8 of S7 komt, kunnen wij niet bevestigen.

Galaxy Note 8 release

Wanneer Samsung de Galaxy Note 8 precies wil gaan uitbrengen is nog niet duidelijk. Het feit dat het toestel nu al getest wordt met Android 7.1.1 aan boord zou erop kunnen wijzen dat een release aan het einde van de zomer erin zit. Echter, de Galaxy S8 kwam ook relatief laat op de markt, dus misschien volgt de Note 8 ook pas later – in oktober, bijvoorbeeld.

Wil jij van ons een berichtje krijgen zodra de Galaxy Note 8 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Galaxy deal tips

Praat mee