Galaxy J5 (2016) duikt op met Android…. 7.1.1?

De Samsung Galaxy J5 (2016) lijkt te worden getest met Android 7.1.1 Nougat. Inderdaad, niet 7.0, waar de Galaxy J5 (2017) op draait.

galaxy-j5-2016-android-7-1-1-gfxbench Galaxy J5 (2016) duikt op met Android.... 7.1.1?

Gisteren nog, spraken we onze twijfel uit of de Galaxy S8 wel binnenkort een update naar Android 7.1 zal gaan krijgen. We legden uit dat er tot nu toe nog geen enkel voorteken was dat die update in ontwikkeling is voor dat toestel. Curieus genoeg duikt er nu een ander Galaxy op die kennelijk wel getest wordt met Android 7.1.1 aan boord.

Galaxy J5 (2016) met Android 7.1.1?

We gaan er al langer vanuit dat de Galaxy J5 (2016) een update naar Android Nougat gaat krijgen. Dat het daarbij mogelijk om een update naar Android 7.1 is behoorlijk verrassend. Uiteraard is hierbij niet met volledige zekerheid te zeggen dat de vermelding in de database legitiem is. Ondanks dat het toestel daar vermeld wordt als Android 7.1.1 ‘Android Samsung Edition‘, is het niet uitgesloten dat er hier sprake is van gefakete informatie.

Uiteraard is er een mogelijkheid dat de Galaxy J5 (2016) straks inderdaad direct naar Android 7.1.1 springt. Tenslotte wordt de Nougat update voor het toestel pas in oktober verwacht. Tegen die tijd is bijvoorbeeld de Galaxy Note 8 ook al op de markt, met – inderdaad – Android versie 7.1.1.

Toch houden we nog graag een slag om de arm. Echte conclusies trekken we pas zodra meer informatie bevestigt dat de Galaxy J5 (2016) inderdaad een update naar Android 7.1.1 zal gaan krijgen. Tegen die tijd weten we mogelijk ook meer over die Android versie, en of andere Galaxy telefoons ‘m ook gaan krijgen.

Beste Galaxy J5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

  1. Cees zegt

    Samsung weet van zich zelf dat updaten niet bepaald hun sterkste kant is, ze zijn super laat en als hij komt werkt er van alles niet goed. Daarom nemen ze de J5 2016 waarschijnlijk als proef omdat ze het bij de S8 niet aan durven. Het zou me ook niet verbazen als deze update ook nog eens alleen voor bv. Rusland of Polen is.
    Samsung heeft te veel modellen die elk weer 7 of 8 varianten kennen en dan weer per land geupdate moeten worden, gewoon een chaos. Op dit punt zal Samsung nooit in de schaduw kunnen staan van Apple, die belooft een update, komt exact op tijd voor elk apparaat en ook nog eens wereldwijd. Daar weet je waar je aan toe bent.
    Ik heb een Samsung telefoon en een Apple ipad, weet dus hoe Apple omgaat met zijn klanten, gewoon veel beter.

Praat mee