Galaxy A5 (2016) krijgt beveiligingsupdate van augustus

Het afgelopen weekend ging voor Samsung Galaxy A5 (2016) de beveiligingsupdate van augustus van start. Aan boord: de nieuwe beveiligingspatch.

galaxy-a5-2016-augustus-update-576x1024 Galaxy A5 (2016) krijgt beveiligingsupdate van augustus

Nog maar een paar weken geleden kreeg de Galaxy A5 (2016) de update met de juli patch. En nu arriveert alweer de volgende, in de vorm van de beveiligingspatch van augustus. In de vorm van een ruim 215MB groot pakker, arriveert firmwareversie A510FXXU4CQH2 op het toestel. De nieuwe patch dicht 50 zwakke plekken in het Android besturingssysteem zelf. In Samsung’s eigen toepassingen en interface worden nog eens 12 fixes uitgevoerd, om de beveiliging weer bij de tijd te krijgen. Verder wordt de update Facebook geïnstalleerd (?), terwijl ook de prestaties van het apparaat geoptimaliseerd worden.

De meeste gebruik(st)ers merken het vanzelf als hun Galaxy A5 (2016) een nieuwe update kan downloaden. Eventueel kun je zelf ook controleren of hij voor jouw toestel beschikbaar is. Ga via de Instellingen naar Software-update, en kies Updates handmatig downloaden.

Op dit moment is de augustus update voor de unbranded Galaxy A5 (2016) beschikbaar. Voor de branded versies van Vodafone en T-Mobile zal hij hopelijk in de komende dagen of weken arriveren.

(Dank voor de tip, Hendrik, Thomas, Geeke, en alle andere meldingen!)

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee