Galaxy S5 Neo krijgt update met security patch van maart

De Nederlandse, unbranded Galaxy S5 Neo krijgt vanaf nu een update met de allernieuwste security patches van de maand maart.

galaxy-s5-neo-update-nederland-security-patch-maart-xxu1bqc1 Galaxy S5 Neo krijgt update met security patch van maart

Het was alweer even geleden dat de Galaxy S5 Neo een setje nieuwe security patches had gekregen – sterker nog: sinds de update voor de S5 Neo naar Android Marshmallow bleven nieuwe patches uit. Toch hingen nieuwe updates al even in de lucht, zoals wij een paar weken geleden al voorspelden. En waarempel: vandaag staat voor de unbranded S5 Neo inderdaad een nieuwe update klaar.

Deze update brengt firmwareversie XXU1BQC1 naar de Galaxy S5 Neo, met daarin alle security patches tot en met de meest recente: die van maart. Sterker nog: de S5 Neo is de eerste Galaxy in ons lande met deze patch.

Daarmee komt dus een einde aan een driekwart jaar durende droogstand van de Galaxy S5 Neo, waarvan er toch een behoorlijk aantal verkocht zijn. Laten we hopen dat Samsung de komende tijd wat vlijtiger zal zijn met het uitbrengen van nieuwe beveiligingspatches voor het toestel.

Zoals gezegd is de update op dit moment beschikbaar op de Galaxy S5 Neo die níet direct bij Vodafone of T-Mobile werd aangeschaft (unbranded). Wanneer de nieuwe patch voor de S5 Neo van T-Mobile of Vodafone zal worden uitgerold is niet te voorspellen – hopelijk gebeurt dat ook een beetje vlot.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy S5 Neo geïnstalleerd? Kom je, naast de nieuwe beveiligingspatch, nog andere vernieuwingen tegen? Deel hieronder jouw ervaringen!

(dank, Heracles!)

Beste Galaxy S5 Neo aanbiedingen per provider

Reacties

 1. Rick zegt

  ik ben hem nu op dit moment aan het downloaden a 329.1 MB.

  en ook ik hoop dat Samsung nou wat netter met de S5 neo omgaat want dit was te gek voor woorden.

 2. Erik zegt

  Mijn hele mobiel start niet meer op na de update. Deze blijft hangen op het scherm met Samsung Galaxy S5neo powered by android scherm. Iemand hiervoor een oplossing?

  • Erik zegt

   Ik heb inmiddels al meerdere malen factory reset gedaan, cache verwijderd en gerebooted. Niets werkt en blijft nog steeds hangen

  • Heracles zegt

   De oplossing zou kunnen liggen in het legen van de cache partitie.

   Instructies: zet de telefoon uit, start de telefoon opnieuw op door de home knop, de aan/uit knop en de volumeknop naar boven tegelijk in te drukken. Even deze combinatie vasthouden totdat er een menu verschijnt waarbij je met de volumeknoppen je selectie kan bepalen , ga naar ‘clear cache partition’ en bevestig deze met de aan en uit knop. Nadat deze gereinigd is even met de volumeknop naar reboot system now (bevestig met aan/uit knop) en de telefoon zou het goed moeten doen.

 3. J. Groendijk zegt

  Er passen na de update meer apps op het startscherm en ook op de andere schermen natuurlijk! Kom omdat deze kleiner worden weergegeven als voor de update. Dit is tot nu toe de enige verandering die mij is opgevallen. Toestel werkt gewoon prima verder!

Praat mee