Bekende tech-analyst Ming-Chi Kuo geeft analyse over Galaxy S8 specificaties en release datum

Galaxy-S8-3-1-1024x573 Bekende tech-analyst Ming-Chi Kuo geeft analyse over Galaxy S8 specificaties en release datum

Voor de mensen die regelmatig Engelstalige technology-blogs volgen, en dan met name die over Apple producten, hebben ongetwijfeld de naam Ming-Cho Kuo van KGI Securities voorbij zien komen.

Voor degenen die hem niet kennen, Kuo staat staat bekend om zijn uitgebreide maar vooral correcte analyses en voorspellingen omtrent Apple producten en het bedrijf in het algemeen. Maar dit keer heeft de Kuo zich ook uitgesproken over Samsung en dan met name de release van de Galaxy S8.

Kuo laat weten dat hij verwacht dat de Galaxy S8 uiteindelijk op 21 April officieel beschikbaar zal zijn en dat de release datum dus NIET met een week is opgeschoven naar 28 April zoals eerder werd gedacht.

Daarnaast heeft de tech-guru ook nog het een en ander te zeggen over de specificaties van de toekomstige Galaxy S8 en S8 Plus. Zo krijgen de toestellen respectievelijk een 5.8 en 6.2-inch 2960×2400 WQHD+ OLED display en een 3.000 mAh en 3.500 mAh accu.

Verder verwacht hij dat de Galaxy S8 reeks die in Amerika, Japan en China worden verkocht zullen draaien opeen Snapdragon 835 SoC terwijl de rest van Azie en Europa zullen draaien op de nieuwe Exynos 8895 processor van Samsung.

In vrijwel alle markten zal de S8 volgens Kuo worden uitgerust met 4GB aan RAM geheugen, maar omdat veel Aziatische markten de afgelopen tijd nogal gevoelig blijken te zijn voor de hoeveelheid RAM geheugen in high-end smartphones is de kans groot dat de S8 en S8-Plus in Zuid-Korea en China 6GB aan RAM geheugen krijgen.

Tot slot laat de tech-guru weten dat hij een verkoop ratio verwacht van 6:4 voor respectievelijk de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus met een totale verkoop aantal van zo’n 45 miljoen toestellen voor het gehele jaar.

Tja, dat je deze woorden het beste met een korrel zout moet nemen hoeven we je ondertussen niet meer te vertellen, maar als er een naam is in de technology-blog wereld die het de afgelopen jaren bij het rechte eind dan is het wel Ming-Chi Kuo!

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee