‘Galaxy S8 (Plus) heeft gezichtsherkenning (naast irisscanner)’

Naar verluid hebben de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus straks ter beveiliging niet alleen een irisscanner, maar ook gezichtsherkenning.

galaxy-s8-gezichtsherkenning 'Galaxy S8 (Plus) heeft gezichtsherkenning (naast irisscanner)'

Sensoren aan de voorkant van de Galaxy S8: ook voor gezichtsherkenning

Dat de Galaxy S8 (Plus) naast een vingerscanner straks ook een irisscanner heeft – net als de nooit uitgebrachte Note 7 – weten we al even. Nu blijkt, dat Samsung het toestel mogelijk een extra snufje mee wil geven: gezichtsherkenning. Dit, althans, melden bronnen in Zuid-Korea, die een niet bij naam genoemde Samsung official zouden hebben gesproken.

Met de verhuizing van de vingerscanner naar de achterzijde van de behuizing van de Galaxy S8 – om plaats te maken voor dat enorme scherm – zou de betrouwbaarheid van de irisscanner cruciaal zijn geworden. Om deze bij te staan – niet alle omstandigheden zijn ideaal genoeg voor het vlekkeloos scannen van de iris – zouden beide S8-modellen ook in staat zijn het gezicht van de gebruik(st)er te herkennen.

Met deze technologie is het mogelijkom in één honderdste van een seconde de telefoon te ontgrendelen, aldus de anonieme bron van dit gerucht. Of dit dan in combinatie werkt met de irisscanner komen we niet te weten.

Zo gek is dit nieuws overigens niet. Op al het tot nu toe uitgelekte beeldmateriaal van de Galaxy S8 is een rijk arsenaal aan sensoren te zien, die boven het grote scherm prijken. Hoewel de gezichtsherkenning vermoedelijk gewoon zijn werkt doet via de frontcamera van het toestel, zijn er mogelijk nog andere sensoren aanwezig om deze – en de irisscanner – te ondersteunen.

De onthulling van de Galaxy S8 zal op 29 maart plaatsvinden, waarna het toestel – én zijn grotere broer – eind april daadwerkelijk in de winkels belanden. Als je van ons een mailtje wilt ontvangen wanneer de Galaxy S8 in Nederland arriveert, is het een goed idee je in te schrijven voor onze emailnotificatie:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee