Samsung lanceert Galaxy Tab S3 met S Pen

In Barcelona heeft Samsung volgens planning de haar nieuwe premium tablet gelanceerd: de Galaxy Tab S3 met S Pen stylus.

galaxy-tab-s3-voor Samsung lanceert Galaxy Tab S3 met S Pen

De afgelopen weken hadden wij al de specificaties van de Galaxy Tab S3, evenals het feit dat de S Pen stylus standaard bij het apparaat wordt geleverd, en dat de tablet standaard op Android 7.0 Nougat draait. Grote verrassingen waren er vanavond dus niet, op een paar interessante details na.

In ieder geval is de Galaxy Tab S3 dus de derde generatie van Samsung’s high end tablet met AMOLED scherm. Het 9,7 inch scherm heeft wederom 2048 bij 1536 pixels, maar beschikt nu over een modus voor weergave van HDR videomateriaal, met een groter dynamisch bereik.

De Snapdragon 820 processor is in ieder geval een stuk krachtiger dan de soc in zijn voorganger, en met 4 GB RAM is er meer werkgeheugen aan boord. De standaard aanwezige 32 GB opslag kan uitgebreid worden met een microSD kaartje.

Uiteraard is er in de Home knop van de Galaxy Tab S3 een vingerscanner te vinden, en een blik op de onder- en bovenrand leert dat de tablet maarliefst vier speakers heeft. Het geluid is dan ook geoptimaliseerd door AKG – inderdaad, een onderdeel van het onlangs overgenomen Harman.

De Tab S3 kan foto’s maken met de 12 megapixel camera aan de achterkant, maar omdat het een tablet is, heb je vermoedelijk meer aan de 5 megapixel camera aan de voorzijde. In de behuizing, die zowel voor als achter van glas is, bevindt zich een 6000 mAh accu, die snel op te laden is via de USB type-C aansluiting.

De S Pen van de Galaxy Tab S3 is overigens geen zomaar bijgevoegd pennetje: hij biedt dezelfde, volwaardige functionaliteit die we kennen van de Galaxy Note serie. Haal ‘m erbij, en hebt beschikking over toffe features zoals Screen-off Memo, Air Command, en allerlei andere handige snufjes die eigenlijk nu faam hadden moeten verwerven op de Galaxy Note 7.

De zwarte en zilverkleurige Galaxy Tab S3 komen begin april in Nederland op de markt, in een Wi-Fi only variant, en als versie met eigen 4G verbinding. Misschien het meest verrassende detail van de nieuwe tablet is de prijs: de Wi-Fi versie moet maarliefst € 679,- kosten – de 4G variant zelf € 769,-. En dat is toch een flink stuk duurder dan wat we gewend zijn van Samsung’s Tab S modellen.

Als je ‘m tot 30 april bestelt, krijgt je er wel een gratis keyboard cover bij kado t.w.v. € 129,-. Je kunt ‘m nu al bestellen bij Samsung zelf, of check ons Galaxy Tab S3 kopen overzicht.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee