‘Harman audio komt in 2018 naar Galaxy telefoons’ (dus niet in de Galaxy S8)

Met de overname van Harman door Samsung rees de vraag of de Galaxy S8 straks van de audio-technologische mogelijkheden van dat bedrijf gebruik zal maken. Het antwoord lijkt: neen.

samsung-harman-kardon-galaxy-s9-2018 'Harman audio komt in 2018 naar Galaxy telefoons' (dus niet in de Galaxy S8)

Rechts de heer Park Jong-hwan die zich uitliet over Harman audio in Galaxy telefoons (afb.)

Met de prijzige overname van Harman – moederbedrijf van onder meer Harman Kardon en JBL – wil Samsung zich beter positioneren voor een centrale rol in de verdere ontwikkeling van de connected auto. Maar het laat zich raden dat de ingekochte audiospecifieke kennis zich ook prima laat toepassing in Galaxy smartphones. Zoals de Galaxy S8, volgend jaar.

Daarvan lijkt toch geen sprake, als we berichten uit Zuid-Korea mogen geloven. Die brengen namelijk wel het goede nieuws dat de audio-knowhow van Harman zal opduiken in Samsung’s toekomstige Galaxy serie, maar ook dat dit vanaf 2018 zal gaan gebeuren.

De heer Park Jong-hwan – hoofd van Samsung ‘car parts division’ – laat weten dat áls Harman’s high-end audiotechnologie gebruikt gaat worden in de Galaxy S telefoons, het eerste toestel in 2018 zal verschijnen. Voor de duidelijkheid: dan praten we dus over de Galaxy S9.

Daarbij laat hij ook nog ruimte voor de mogelijkheid dat dit niet zou gaan gebeuren, al zou dat pas echt vreemd zijn. Tenslotte laat je de mogelijkheden die een overname ter waarde van een slordige acht miljard biedt niet links liggen.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee