Galaxy Tab S3 handleiding toont Android Nougat interface, Note-achtige ambities

De handleiding van de Galaxy Tab S3, door ons vroegtijdig opgevist, toont een voorspelbare Samsung tablet met Android 7.0 Nougat en S Pen stylus. Met deze laatste lijkt de tablet de Note-fakkel te dragen, tenminste tot de komst van de Galaxy Note 8.

galaxy-tab-s3-usb-c-fingerprint-1024x808 Galaxy Tab S3 handleiding toont Android Nougat interface, Note-achtige ambities

De lancering van de Galaxy Tab S3 wordt pas op 26 februari verwacht, maar dat weerhield Samsung er niet van de gebruikershandleiding alvast online te zetten (Engels, PDF). Dat is ook niet zo opzienbarend, want grote verrassingen zijn er niet te zien – of het moet de S Pen zijn, die we onlangs ook al naast het apparaat afgebeeld zagen.

In ieder geval maakt de handleiding duidelijk dat de Galaxy Tab S3 direct vanaf het begin op Android 7.0 Nougat draait, en dus ook de tabletversie van de bijbehorende vernieuwde gebruikersinterface – eerder ‘Grace UX’ genaamd – heeft. Dat betekent dat fijne features als het Filter blauw licht en de Veilige map (Secure folder) van de partij zijn,

Verder zien we dat de Tab S3 zoals verwacht een USB type-C aansluiting heeft, net als de obligate vingerscanner in de Home knop. Zowel onder- als bovenop bevinden zich twee speakers – in totaal vier dus, zodat je altijd stereogeluid kunt hebben.

In combinatie met de S Pen stylus biedt de Galaxy Tab S3 verschillende features die we kennen van de Galaxy Note serie: Screen off memoAir command, en meer van dit soort schrijf- en tekenfuncties.

Al met al lijkt de Galaxy Tab S3 een vrij onopvallende update te worden ten opzichte van de Tab S2. Alleen in combinatie met de S Pen wordt een nieuwe dimensie aan de tablet-met-AMOLED-serie toegevoegd, en mag het apparaat het Note-gevoel levend houden tot de Galaxy Note 8 in de herfst arriveert.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee