Aha! Android 6.0.1 Marshmallow update bereikt Nederlandse Galaxy S5 Mini

Het is bijna niet te geloven, maar daar is dan toch de update naar Android 6.0.1 Marshmallow voor de Galaxy S5 Mini.

Het heeft even geduurd (lees: pakweg een jaar), maar daar is dan eindelijk de Marshmallow update voor de Galaxy S5 Mini in Europa, inclusief Nederland. Firmwareversie XXU1CQA1 brengt niet alleen de januari security patch naar het toestel, maar zelfs de complete Android versie 6.0.1.

Daarmee is de S5 Mini vermoedelijk de laatste Galaxy die de sprong maakt. Android Marshmallow brengt ook op dit toestel flinke vernieuwingen in het uiterlijk van de interface, waaronder verbeterde notificaties, snufjes als Doze – die voor een betere accuduur moet zorgen – en een nauwkeuriger systeem om de permissies van je apps te beheren. Een uitgebreider overzicht van veranderingen vind je HIER.

De update is beschikbaar op alle versies van de Galaxy S5 Mini: de unbranded, en branded varianten van Vodafone en T-Mobile. Als je nog geen automatisch melding hebt gekregen, dan kun je ook handmatig checken of je ‘m al kunt downloaden, via Instellingen en Toestel-info.

Mocht je, na het uitvoeren van deze grote update, last hebben van haperende of zelfs compleet crashende applicaties, check dan onze tips tegen crashende apps.

(Dank voor de heads up, Yonah)

Lees de reacties (30)

  • ik heb mijn reservetoestel uit de kast gehaald,ik heb de update geinstalleerd en alles werkt.Ik had ook een nieuwere veiligheidspatch gehad van januari2017, De vorige was nog van april 2016.

  • Net de update geinstalleerd, krijg nu melding "SD-kaart Tik hier om mediabestanden over te dragen". Iemand enig idee wat ik daarmee moet doen?

    • Helemaal niks (als je niet wilt). Dat is een standaardmelding dat er een SD kaart gevonden is. Mocht je daar dingen naartoe willen verplaatsen kan dat door op die melding te tikken.

  • Nieuwe update geïnstalleerd. Waardeloos, telefoon gaat tijdens het typen spontaan uit, in 2 dagen al 4 keer.

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen