Galaxy S8: Bixby AI assistent kan ook visueel zoeken en tekst herkennen

Stukje bij beetje komen we meer te weten over de Bixby assistent die op de Galaxy S8 haar debuut zal maken. Vandaag: Bixby kan via de camera objecten zoeken en tekst herkennen.

galaxy-s8-concept-1024x573 Galaxy S8: Bixby AI assistent kan ook visueel zoeken en tekst herkennen

Via Sammobile komen we weer een stukje meer te weten over wat je straks zoal kunt doen met de Bixby spraakassistent op de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. De camera van de nieuwe toestellen krijgt een speciale Bixby feature, waarmee je kunt zoeken naar datgene dat je in je camerazoeker ziet.

Op deze manier kun je eenvoudig objecten – lees: producten – identificeren. En omdat Bixby natuurlijk goed geïntegreerd is met andere applicaties op de Galaxy S8, kun je niet alleen een product opzoeken, maar ook – indien gewenst – direct aanschaffen.

Verder kan Bixby ook tekst herkennen, zodat je deze vanuit je camera app kunt copy-pasten of zelfs vertalen. In feite kunnen oudere Galaxy Note toestellen dit min of meer ook, maar deze functie – Fotonotitie – zit niet zo handig direct in de camera app ingebouwd.

Al met al kan Bixby dus een trucje vergelijkbaar met Google’s Goggles, als is die app inmiddels aardig verouderd, en al jaren niet meer geupdate.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee