Samsung Galaxy Note 3 tip: Fotonotitie (Photo Note)

Met de update naar Android Lollipop kwam er – stilletjes – een nieuwe feature naar de Galaxy Note 3: Photo Note. Inderdaad, een snufje oorspronkelijk bekend van de Galaxy Note 4 – en niet te verwarren met de eenvoudige Fotonotitie feature die eerder op Note 3 te vinden was.

samsung-galaxy-note-3-tip-photo-note-fotonotitie Samsung Galaxy Note 3 tip: Fotonotitie (Photo Note)

Één van de features die Samsung destijds introduceerde op de Galaxy Note 4, was Photo Note – Fotonotitie in het Nederlands. En wat blijkt? Met de update naar Android 5.0 Lollipop kwam dit snufje ook naar de Galaxy Note 3 – zonder toelichting, uitleg, of verdere poeha. Ons was het tot nu toe niet opgevallen in ieder geval.

Met Fotonotitie kun je eenvoudig tekst of afbeeldingen isoleren. Stel, je wilt alleen de aantekeningen op een whiteboard opslaan. Je hoeft er dan alleen foto van te maken met Fotonotitie. Vervolgens kunnen alle irrelevante delen worden weggehaald – inclusief de achtergrond van de tekst of tekening – zodat je alleen dát overhoudt wat je echt nodig hebt. Hierbij wordt ook de positie gecorrigeerd, ook als je iets schuin of scheef vastlegt.

Net als op de Note 4, vind je Fotonotitie op de Galaxy Note 3 met Android Lollipop via de S Note app als een nieuwe notitie maakt (1), of via de S Note widget als je deze op je startscherm hebt staan (2).

samsung-galaxy-note-3-tip-photo-note-fotonotitie-1 Samsung Galaxy Note 3 tip: Fotonotitie (Photo Note)

Als je ‘m start, kom je in een simpele camera interface terecht. Daar zal Fotonotitie zelf mogelijke stukken tekst of objecten detecteren – echter, dit werkt op onze redactionele Note 3 lang niet zo soepel en betrouwbaar als op de Note 4. Het contrast met de omgeving moet heel duidelijk zijn.

Desalniettemin werkt het vaak ook wel: je ziet dan hoe een bepaald stuk van het beeld automatisch geselecteerd wordt. Deze afbeelding en selectie leg je vervolgens vast met de sluitertoets (3). Iets betrouwbaarder, maar minder snel, is het gebruik van eerdere gemaakte foto’s – dit doe je via het Galerij icoontje (4).

samsung-galaxy-note-3-tip-photo-note-fotonotitie-2 Samsung Galaxy Note 3 tip: Fotonotitie (Photo Note)

Als de afbeelding goed is vastgelegd, en correct uitgesneden, kun jeeen selectie maken: welke kaders moeten wel, en welke niet geïmporteerd worden naar S Note (5). Om verder te gaan tik je rechtsboven op het vinkje (6), et voilà: de afzonderlijke delen zijn nu ontdaan van achtergrond kleuren, en als losse elementen te bewerken in S Note.

samsung-galaxy-note-3-tip-photo-note-fotonotitie-4 Samsung Galaxy Note 3 tip: Fotonotitie (Photo Note)

Zoals we hierboven al aanstipten: op de Galaxy Note 3 werkt deze functie een stukje minder soepel dan op de Note 4 – mogelijk is dit de reden dat er verder maar weinig ruchtbaarheid is gegeven, toen hij met de Lollipop update meekwam. Desalniettemin is het een leuke Note 4 feature die nu dus ook te gebruiken is op de Note 3.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee