Renders aankomende Samsung Galaxy A5 (2017) duiken op

Van Samsung’s aankomende Galaxy A5 (2017) – the volgende generatie van de mid range A-serie – kwamen we al het een en ander te weten. En nu zien we dan ook een aantal computerrenders van het vermeende toestel.

samsung-galaxy-a5-2017-render-1-1024x576 Renders aankomende Samsung Galaxy A5 (2017) duiken op

Een tijdje geleden al kwamen we te weten dat de Galaxy A5 (2017) – die vermoedelijk begin 2017 hier uit zal komen – waarschijnlijk een 5,2 inch Full HD AMOLED scherm zal krijgen. Net als zijn voorganger inderdaad. Onder de motorkap vinden we Samsung’s eigen 14 nanometer Exynos 7870 processor, die we onlangs al benchmarkten in de Galaxy J7 (2016)  of de 28 nanometer Exynos 7880.

De aanwezigheid van deze chip, én die van een vingerscanner, zien we nu bevestigd via AndroidAuthority, die een aantal details van de A5 (2017) publiceerde, evenals een flinke set computerrenders van de telefoon.

Op de afbeeldingen zien we een Galaxy A5 (2017) die flinke overeenkomsten vertoont met de Galaxy S6 en Galaxy S7 – hun edge-loze varianten, wel te verstaan. De hoeken van de behuizing zijn wat ronder dan die van de huidige Galaxy A-generatie, maar het 2.5D glas met het AMOLED scherm is vermoedelijk vergelijkbaar. Het metalen frame verbindt de glazen voor- en achterzijde, en de camera lijkt in zijn geheel niet meer uit te steken.

De afmetingen van de A5 (2017) zijn nagenoeg hetzelfde als die van de Galaxy A5 (2016) – hij is alleen een halve millimeter dikker, wat mogelijk wijst op een grotere accu. De aansluiting onderaan de telefoon is inderdaad van het USB-C type.

Vermoedelijk zal Samsung de Galaxy A5 (2017) tegelijk met de Galaxy A3 (2017) en de Galaxy A7 (2017) – die waarschijnlijk ongeveer hetzelfde uit zullen zien – nog voor het einde van dit jaar onthullen, om ze vervolgens in januari in de winkels te leggen. Althans, zo ging het bij de voorgaande Galaxy A-generaties.

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Praat mee