Problemen Galaxy Note 7 blijven zich voordoen, antwoorden en maatregelen laten op zich wachten (update: levering NL uitgesteld)

Het heeft er alle schijn van dat er meer incidenten zijn met zogenaamd veilige Galaxy Note 7 exemplaren. Samsung’s aanpak van de problemen in de VS lijkt inmiddels te haperen. Updatein Nederland zijn de geplande levering inmiddels weer uitgesteld. Zie hieronder voor alle updates.

samsung-galaxy-note-7 Problemen Galaxy Note 7 blijven zich voordoen, antwoorden en maatregelen laten op zich wachten (update: levering NL uitgesteld)

Een recent brandincident – donderdag, j.l. – met een vermeend veilige Galaxy Note 7 blijkt geen geïsoleerd voorval. Inmiddels doken nog minstens twee andere vergelijkbare voorvallen op met omgeruilde toestellen. En waar Samsung de communicatie rond de eerste golf problemen nog aardig op de rails had, lijkt dit nu in de VS niet meer het geval te zijn.

Een voorval dat afgelopen dinsdag al plaatsvond, en waarbij eigenaar kennelijk acute bronchitis opliep door de rook, werd niet – of pas later – openbaar gemaakt. In de dagen daarna – met in totaal drie incidenten – kwam Samsung on the record niet verder dan herhaalde statements over het belang van veiligheid en het doen van onderzoek.

Uiteraard is het volkomen logisch dat Samsung liever grondig onderzoek doet alvorens te concluderen dat ook de nieuwe, veilige Galaxy Note 7 toestellen nog steeds een probleem met de accu hebben. Ook wij zijn nog steeds erg benieuwd wat de uitkomst is van gedegen onderzoek naar de incidenten. Maar hangende het onderzoek zou het toch echt geen slecht idee zijn om verdere maatregelen te nemen – een waarschuwing communiceren en de verkoop opnieuw stilleggen, bijvoorbeeld.

Morgen moeten de eerste Nederlandse leveringen van goedgekeurde Galaxy Note 7’s opgang komen. We zijn benieuwd wat daarmee gebeurt, gezien de ontwikkelingen in de VS.

Update: aan Tweakers.net laat Samsung weten nog bezig te zijn met onderzoek, en nog geen verband te hebben vastgesteld tussen de incidenten en de batterij van de Note 7. Het lijkt er dus op dat de leveringen hier gewoon doorgaan.

Update 2: we horen inmiddels her en der dat de uitlevering van pre-orders van de Note 7 in Nederland – eigenlijk vanaf morgen in de planning – toch weer uitgesteld zou zijn. Coolblue geeft sinds enige dagen op haar eigen informatiepagina aan dat dit het geval is.

Update 3: wat we hierboven al vermoedden, is inmiddels bevestigd. Samsung heeft inmiddels het verzenden van de Galaxy Note 7 gestaakt – voor onbepaalde tijd, nota bene. Elders ter wereld bleek al dat Samsung de productie zelf heeft stopgezet. Zonder op de feiten vooruit te lopen, is het niet onredelijk om de vraag te stellen of de Note 7 überhaupt ooit nog in de winkels zal belanden. Voor Samsung’s reputatie is het misschien zelfs beter als dit níet gebeurt. Wat denk jij?

Reacties

 1. Joost zegt

  Ik heb de mijne besteld bij Coolblue NL en krijg hem morgen. Bij Coolblue NL nog geen andere berichten. Ik vind het kwa uiterlijk en specs nog steeds een fantastische telefoon en wil hem nog steeds graag hebben. De recente gebeurtenissen maken het er niet makkelijker op. Vooral omdat statements van Samsung uitblijven.

 2. Olaf zegt

  ik zou er niet op rekenen dat er nog een 100% gegarandeerd veilig toestel op de markt komt (mogelijk dat er verkopers zijn die aantallen niet hebben terug gestuurd en deze wel verstrekken aan de klanten.

  Ik ben zo wijs geweest om de stap van de Note4 naar Note7 niet te doen, door nog een jaar te wachten hopend dat ze terug komen op bepaalde keuzes. *redenen, vaste glazen behuizing, geen verwisselbare batterij,

  Denk dat ze hier al wel veel meer problemen hadden kunnen voorkomen. mogelijk dat de usb-c snellaad functies in de kinderschoenen staat en dat door ontwerp fout de gegenereerde warmte van de batterij niet kwijt kan of door andere factoren ergens kortsluiting ontstaat (wat mogelijk dus niet door type batterij zou kunnen komen.)

  Maar goed ze hebben nu een jaar de tijd om zich te bewijzen en onderzoek te plegen voor een opvolger als de Note-lijn niet opgedoekt wordt en we straks de S8+ krijgen (+ stylus) afwachten of de S8 van januari ook niet problemen gaat vertonen,

Praat mee