Samsung onderzoekt ontvlammende nieuwe Galaxy Note 7

Samsung doet onderzoek naar een Galaxy Note 7 die in de VS vlam vatte, en van het officieel-veilige type zou zijn.

galaxy-note-7-brand Samsung onderzoekt ontvlammende nieuwe Galaxy Note 7

De bewuste Galaxy Note 7 (afb.: TheVerge)

Net na het aan boord gaan van een vliegtuig in Louisville, zou een uitgeschakelde Galaxy Note 7 in brand zijn gevlogen. Het incident vond plaats voordat het vliegtuig opsteeg, en er vielen verder geen gewonden bij.

Het toestel was volgens de eigenaar een vervangend model, inclusief groen batterij icoontje. Het IMEI nummer van het toestel is volgens The Verge dat van een gecontroleerd en veilig verklaard exemplaar. In een storm van overdreven berichten over ontvlammende telefoons, lijkt dit een serieus te nemen bericht over een gecontroleerde maar toch onveilige Galaxy Note 7.

In verklaring laat Samsung weten het toestel te willen onderzoeken, alvorens concrete conclusies te trekken. Ook het Amerikaanse Consumer Product  Safety Commission start een onderzoek.

Het moge duidelijk zijn dat Samsung een flink probleem heeft als blijkt dat ook veilig verklaarde exemplaren van de Galaxy Note 7 nog steeds batterijen hebben met een productiefout. We zijn dan ook benieuwd wat de uiteindelijke bevindingen zijn van de verschillende lopende onderzoeken.

Reacties

 1. Sebastiaan zegt

  Is er een verschil tussen gecontroleerde note7’s en vervangende note7’s?

  Ik ben heel benieuwd wat de oorzaak is van dit probleem en hoe zich dat verhoudt tot de note7’s hier in Nederland.

  Vooral ben ik benieuwd of de levering doorgaat in Nederland. Gisteren kreeg ik van Samsung een email dat de levering vanaf maandag zal zijn. Vanaf maandag en niet op maandag, dus wat het echt wordt blijft gissen.

  • Michel zegt

   Voor zover ik het begrijp zijn er compleet nieuw geproduceerde exemplaren, en gecontroleerde (en veilig bevonden) modellen. Of dat 100% klopt, en waar welke geleverd worden, laat staan welke consequenties dit alles voor NL heeft weet ik verder helaas ook nog niet 🙂

   • Sebastiaan zegt

    Ik weet in ieder geval dat ik vanaf maandag ik constante spanning zal zitten, wachtende op de verlossende druk op de deurbel 🙂

    Mijn vrouw, echter, wil graag de brandblusser naast het bed hebben staan 😉

Praat mee