Galaxy J7 (2016) preview: onze eerste indrukken

Stilletjes sloop Samsung’s Galaxy J7 (2016) de Nederlandse markt op. Wij hebben ‘m nu een tijdje gebruikt, en in afwachting van onze volledige review delen we alvast een paar indrukken.

galaxy-j7-2016-preview-eerste-indrukken Galaxy J7 (2016) preview: onze eerste indrukken

Na het uitpakken van de Galaxy J7 (2016) was onze verwachting dat het in feite een Galaxy J5 (2016) met een groter scherm en een dikke accu zou zijn. Dit klopt ook wel, maar is een te simpele weergave van de feiten.

Zoals we vorige week al uitlichten in ons overzicht van Galaxy J7 (2017) benchmarks, beschikt het toestel namelijk over Samsung’s Exynos 7870 processor – een octacore processor die, net als de chips in Samsung’s topmodellen, op een 14 nanometer proces wordt gebakken. Het resultaat: de telefoon is en voelt significant sneller dan andere toestellen in de J-serie. Sterker nog: hij is zelfs iets sneller dan de Galaxy A5 (2016) uit de duurdere Galaxy A-serie.

Toch is de snelheid niet de opvallendste eigenschap van de Galaxy J7 (2016). Dat is namelijk de batterij. Zoals gezegd: wij verwachtten een grotere accu en dus een betere gebruiksduur in vergelijking met de Galaxy J5 (2016). Maar mede dankzij de 14 nanometer processor is het verschil groter dan verwacht. En dat terwijl de J5 (2016) het op dit gebied ook al erg goed doet.

galaxy-j7-2016-preview-bouwkwaliteit-kunststof Galaxy J7 (2016) preview: onze eerste indrukken

Bij matig gebruik deden we letterlijk drie dagen met een acculading, met een screen-on tijd van een uur of zeven, soms acht. De Galaxy J7 (2016) is de enige telefoon – of in ieder geval Galaxy – die de Galaxy S7 Edge op dit gebied naar de kroon steekt.

Qua bouwkwaliteit zit de J7 in feite op het niveau dat we een jaar of twee terug tegenkwamen in topmodellen als de Galaxy Note 4: een kunststof achterklep met een aluminium frame. Anno nu komt dit niet overdreven high end over, maar het toestel voelt wel erg solide aan, en de achterzijde is slechts beperkt gevoelig voor vingerafdrukken.

galaxy-j7-2016-preview-metalen-frame-aluminium Galaxy J7 (2016) preview: onze eerste indrukken

Android Marshmallow is gelukkig standaard aanwezig, en we vermoeden dat een update naar Android Nougat in de – niet zo nabije – toekomst tot de mogelijkheden behoort. De TouchWiz interface is vertrouwd, evenals de aanpassingsmogelijkheden (lees: de Theme Store).

Hoewel verdere franje op de Galaxy J7 (2016) ontbreekt – geen vingerscanner, noch een snellaad functie – is de batterij verwisselbaar, de 16 GB opslagcapaciteit uitbreidbaar met een SD kaartje, en kun je databundelloos ‘ouderwets’ FM radio luisteren.

Op verschillende aspecten – schermkwaliteit, de (middelmatige) camera’s, software en meer – gaan we binnenkort in, in onze uitgebreide Galaxy J7 (2016) review. Voor nu laten we dus alvast doorschemeren dat het toestel ondanks de niet al te hoge prijs toch prettig snel aanvoelt, fijn in de hand ligt, maar vooral over een uitermate indrukwekkende accuduur. Compact is ‘ie niet, met zijn 5,5 inch schermdiagonaal in een verder traditioneel platte behuizing met niet al te smalle bezels (randen om het scherm).

Meer weten? Stay tuned…

Beste Galaxy J7 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

  1. Fred Montijn zegt

    Heeeeel jammer dat er GEEN gyroscoop in zit!!! Dit had mijn S2 wel. Nu kan ik helaas niks beginnen met de sterrenapp die ik wel op de S2 kon gebruiken. Is voor mij een onmisbare functie. Ook werkt het kompas niet zonder deze gyroscoop.
    Ik vind de fotocamera van de J7 wel heel erg goed. Veel beter dan de S2. De batterij gaat inderdaad lang mee.

Praat mee