Flinke Galaxy Note 4 update brengt oktober patch, bugfixes en betere accuduur (update 2-11: Note Edge)

De Galaxy Note 4 krijgt op dit moment in sommige landen een update die naast de meest recente security patch ook bugs fixt en de batterijduur verbetert. Update 28-10: de update is nu ook in Nederland beschikbaar, voor de unbranded Note 4, én voor Vodafone’s branded model. Update 2-11: de hieronder beschreven update rolt nu ook uit op de Galaxy Note Edge, in een 364 MB groot pakket (dank, Jos!).

galaxy-note-4-update-xxs1dpj3-oktober-patch Flinke Galaxy Note 4 update brengt oktober patch, bugfixes en betere accuduur (update 2-11: Note Edge)

De Galaxy Note 4 is inmiddels alweer twee jaar op de markt, en nadert dan ook het einde van de officiële supportperiode. Het is dan ook niet verrassend dat Samsung voor de laatste ‘grote’ update nog een keer de mouwen opstroopt, en – naast de nieuwste security patch van oktober – nog een flink aantal andere puntjes optimaliseert.

De ruim 350 MB grote update – firmwareversie XXS1DPJ4 (Vodafone: XXU1DPJ2, Note Edge: XXU1DPJ1), Niv. Android-beveiligingspatch: 1 okt. – brengt namelijk ook nog met zich mee:

 • optimalisering van het batterijgebruik
 • verbeterde prestaties door efficiënt geheugenbeheer
 • stabiliteitsverbeteringen van het apparaat
 • bug reparaties
 • verbeterde features (wat deze ook mogen zijn)

galaxy-note-4-oktober-patch-features-changelog-xxs1dpj3-1024x577 Flinke Galaxy Note 4 update brengt oktober patch, bugfixes en betere accuduur (update 2-11: Note Edge)

Simpel gezegd: dit zijn alle verbeteringen die ervoor moeten zorgen dat je nog lang prettig gebruik kunt maken van jouw Galaxy Note 4. Echter, grote verdere updates zijn gezien de update van vandaag niet meer te verwachten, al gaan we er vanuit dat Samsung de security patches nog wel even zal blijven aanbieden voor het toestel. Tenslotte wordt zelfs de Galaxy S4 op dit gebied nog steeds bij de tijd gehouden.

Zoals gezegd, is de update inmiddels dus in Nederland beschikbaar – alleen gebruik(st)ers met een branded Note 4 van T-Mobile moeten nog even geduld hebben.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

 1. Tom zegt

  Verschrikkelijk. Ik heb al een jaar gezeik met een vd laatste updates.kan meeste klanten niet eens sms meer sturen en foto’s verdwijnen van whatsapp.Vodafone en Samsung kunnen mij niet helpen.Ga daarom ook nooit meer verlengen met een toestel Support 0% kan beter zelf toestel kopen met sim only en dat is 20% goedkoper op je belkosten

 2. Dennis zegt

  I think they should still be giving updates for at least 2 more years considering they haven’t produced an acceptable Note since the Note 4 …two fail attempts to give the public what they need without losing their extended memory or burning up

Praat mee