Samsung Galaxy S4 (vier) krijgt update met security patches van september

De in het voorjaar van 2013 uitgebrachte Galaxy S4 krijgt vandaag van Samsung een significante firmwareupdate, die vooral een set security patches naar het toestel brengt.

galaxy-s4-security-patches-sept-2016-xxuppi1 Samsung Galaxy S4 (vier) krijgt update met security patches van september

Drieëneenhalf jaar na release heeft Samsung de Galaxy S4 nog niet opgegeven, getuige een nieuwe update die vandaag op het toestel arriveert. De ruim 417 MB grote update laat het Android besturingssysteem bij versie 5.0.1 – waar het toestel sinds maart 2015 op draait – maar de beveiliging krijgt een fikse boost: de security patches tot en met september zijn aan boord.

Volgens de informatie die Samsung bij de update aanbiedt, worden er tevens nog wat bugs weggestreken, en een paar features evenals de prestaties verbeterd. Wat je noemt een stevige onderhoudsupdate dus, die de levensduur van de Galaxy S4 vermoedelijk nog een aardig stuk verlengt, wat betreft prestaties en stabiliteit.

galaxy-s4-september-patch-xxuppi1 Samsung Galaxy S4 (vier) krijgt update met security patches van september

Samsung wordt vaak – terecht – bekritiseerd om haar niet altijd even duidelijke updatebeleid. Maar het feit dat de populaire Galaxy S4 – die nog altijd door velen gebruikt wordt – nu, drieëneenhalf na de oorspronkelijke release, nog van beveiligingsupdates wordt voorzien is helemaal geen slechte zaak.

Op dit moment is de update beschikbaar op de unbranded Galaxy S4 (normale en Black Edition) – de oorspronkelijke GT-I9505, dus. Later volgen hopelijk ook updates voor de branded varianten, en de Value Edition van het toestel.

(Dank voor de heads up, Henk!)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Marcel zegt

  Nou, ik vindt dit toch wel een zeer goede zaak hoor!
  Kan niet anders zeggen dan dat ik het gevoel krijg dat Samsung erg z’n best doet om (in ieder geval) hun telefoon-lijn goed te verzorgen!
  Misschien nog niet optimaal voor iedereen, maar gezien hoe lang dit toestel op de markt is en dan nog steeds (security) updates krijgen, vindt ik alleen maar vóór Samsung spreken!

 2. Ann zegt

  Update meldt zich al enkele dagen, vandaag hem ook geïnstalleerd. Gevolg: een telefoon die niets meer doet, en steeds opnieuw uitkomt op “set warranty bit: kernel”. Lijkt me toch een probleem dat een benodigde software-update ervoor zorgt dat een gsm helemaal niets meer doet? Of heb ik iets niet goed nagelezen en hierdoor ’n foutje gemaakt?

  • Eric zegt

   Gisteren 25 september update ge-installeerd, geen enkel probleem. Patch 2016-09-01 LRX22C.I9505XXUPPI1.
   Toestel werkt gewoon zoals daarvoor.

 3. Ruud zegt

  Bijzonder dat na de update mijn Google zoekbalk is verdwenen uit mijn startscherm. Indien ik hem handmatig terugplaats krijg ik er zo’n irritante witte balk voor terug.

 4. Fred zegt

  Bij mij werkt sinds de update op S4, de telefoon app niet meer goed. Ik kan 1x bellen, dan komt er ook verbinding en hoor ik de andere kant ook en zij mij. Zo gauw ik de headset inplug, blijft de verbinding in tact, maar we horen elaar niet meer. Headset wordt ook niet herkend als zodanig. Na herstarten gaat het op dezelfde manier verder. Echter bij WhatsApp, werkt de headset wel, maar wordt niet door een icoon getoond en dus niet actief door het toestel herkend. Iemand dezelfde situatie?

 5. Ruud zegt

  Helaas blijkt met deze update ook het overbodige Samsung beveiligingsprogramma KNOX opnieuw geactiveerd op mijn S4. Inmiddels van alles al geprobeerd maar krijg het niet weg. Wie o wie heeft de oplossing?

 6. vos zegt

  Weet iemand wanneer de GT-9515 wordt voorzien? Is de black edition, maar wel value edition. Op de GT-9505 van m’n moeder werkt de update naar behoren

 7. Ingeborg zegt

  Hoi sinds de update loopt er van alles op de achtergrond en de accu in no time leeg…schoon hem dan we iedere keer op maar probleem blijft

 8. Bianca zegt

  Afgelopen woensdag (15 maart 2017) stond volgens het berichtenscherm van mijn S4 dan eindelijk de update voor mijn Galaxy GT-I9505 klaar. Ongeveer 2 uur na de update werd de telefoon ineens heel heet en vervolgens kreeg (en krijg) ik hem met geen mogelijkheid meer aan. Zelfs een soft reset en hard reset doen niets. (uiteraard ook aan diverse opladers gelegd maar ook daar gebeurt niets meer mee helaas). Kan toeval zijn maar dan ok wel heel erg toevallig.

 9. Elly zegt

  ik heb bij het uitschakelen van het geluid dat ik steeds een melding krijg dat mijn geluid aan staat en of ik oproepen kan missen. wanneer ik niet op ok druk blijft de verlichting op het scherm branden. ditzelfde geld wanneer ik de telefoon wil opladen, weer dezelfde melding. wanneer de telefoon vol is geladen nogmaals hetzelfde probleem. het scherm gaat aan met de melding dat de batterij vol is maar de verlichting gaat niet meer uit. mijn partner heeft ook een s4 en deze geeft steeds de melding over wifi aan of uit. als je niet op ok drukt kan je de telefoon niet openen. bij keuze links blijft de wifi aan bij rechts zet hij je wifi zonder pardon uit. dus ffjes je brili niet bij je staat je wifi zomaar uit. zoek de logica voor deze update

Praat mee