Samsung lanceert ’s werelds eerste UFS geheugenkaart met 256GB capaciteit

Samsung heeft vannacht de eerste geheugenkaartjes aangekondigd die gebaseerd zijn op de ultrasnelle UFS technologie die het bedrijf ook gebruikt voor de vast opslag in toestellen als de Galaxy S6 en Galaxy S7.

samsung-ufs-micro-sd-kaart-256gb Samsung lanceert 's werelds eerste UFS geheugenkaart met 256GB capaciteit

Toen Samsung de Galaxy S7 lanceerde, werd al snel duidelijk dat het toestel niet op directe wijze de Adoptable storage feature van Android Marshmallow ondersteunde. Een mogelijke reden hiervoor – hoewel niet de enige – is het feit dat een microSD kaart simpelweg zoveel langzamer is dan het interne UFS 2.0 geheugen van dat toestel.

Dát bezwaar is nu in ieder geval theoretisch verleden tijd, met de komst van geheugenkaartjes die gebaseerd zijn op diezelfde Universal Flash Storage (UFS) technologie. Met een leessnelheid tot 530 MB/s zijn deze beduidend sneller dan de huidige gangbare geheugenkaarten.

Samsung lanceert haar nieuwe UFS kaartjes met capaciteiten van 32, 64, 128 en  256GB. Wanneer deze te koop zullen zijn, en welk prijskaartje eraan hangt komen we hopelijk spoedig te weten. Of je ze straks ook in een Adoptable storage ondersteunende, met een compatible slot uitgeruste Galaxy Note 7 kunt stoppen durven we niet te voorspellen, op dit moment. Je kunt ze straks in ieder geval niet in ieder willekeurig microSD slot stoppen – een compatible slot is nodig voor deze UFS standaard.

Galaxy deal tips

Praat mee