Op de foto: prototype Galaxy Note 7 in het zwart

Iemand heeft ergens alvast een handjevol foto’s van de Galaxy Note 7 online gezet, waarop goed te zien is dat het toestel een dubbel edge scherm heeft.

samsung-galaxy-note-7-foto-zwart-1-1024x512 Op de foto: prototype Galaxy Note 7 in het zwart

Mocht er iemand na het uitlekken van de hoge resolutie persafbeeldingen van de Galaxy Note 7 toch nog twijfelen aan het feit dat het toestel een dual edge scherm heeft – net als bijvoorbeeld de Galaxy S7 Edge – dan bieden de nieuwe foto’s duidelijkheid.

De foto’s, die door de man achter het Twitteraccount Onleaks – Steve Hemmerstoffer – ergens zondere verdere bronvermelding vandaan werden geplukt, laten waarschijnlijk een Galaxy Note 7 prototype zijn zonder Samsung logo, maar mét gebogen edge scherm, en verscheidene sensoren waarvan de irisscanner er eentje is.

samsung-galaxy-note-7-foto-zwart-3-1024x622 Op de foto: prototype Galaxy Note 7 in het zwart

Zoals je mag verwachten, valt op dit soort foto’s – snel genomen met weinig oog voor details – maar weinig écht te zien, op de grote lijnen na. Toch zijn er bijvoorbeeld meer uitsparen te zien voor de irisscanner dan op de persrenders van het toestel, en ook ruimte voor een Samsung logo lijkt te ontbreken. Ook de van vernieuwde TouchWiz interface – Grace UX – zien we op vage foto’s maar weinig. Al met al genoeg redenen om aan te nemen dat wat we zien inderdaad een prototype van de Galaxy Note 7 is, maar nog niet het toestel zoals deze in de loop van augustus in de winkels zal belanden.

samsung-galaxy-note-7-foto-zwart-2 Op de foto: prototype Galaxy Note 7 in het zwart

De verwachting is dat Samsung de Note 7 op 2 augustus officieel lanceert, in de kleuren zwart, wit en ‘koraal blauw’. De vermoedelijke Note 7 adviesprijs van € 849,- is niet mals, maar daarvoor krijg je dan waarschijnlijk wel alle genoemde snufjes inclusief verbeterde S Pen stylus, én mogelijk 64GB opslagcapaciteit.

Hoewel bijna alle details van de Galaxy Note 7 in feite nu al uitgelekt zijn – inclusief veel beeldmateriaal – duidt dit gebrek aan geheimhouding in ieder geval op een release die kort op de onthulling zal volgen. En daar zullen maar weinigen bezwaar tegen hebben.

Wil jij ook een emailtje van ons krijgen zodra de nieuwe Note in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatie service:

Praat mee