Vernieuwde handleiding Samsung Galaxy J5 (en J7) met Android Marshmallow toont nieuwe snufjes

De update naar Android Marshmallow is onderweg naar de eerste generatie van Samsung’s Galaxy J5 – dat bleek eerder deze week. In afwachting van de update voor de Nederlandse toestelversie, kun je alvast rondneuzen in de vernieuwde handleiding.

samsung-galaxy-j5-marshmallow-startscherm-grid Vernieuwde handleiding Samsung Galaxy J5 (en J7) met Android Marshmallow toont nieuwe snufjes

Nieuw in Marshmallow op de Galaxy J5: kiezen hoeveel icoontjes op een startscherm passen

Op Samsung’s eigen servers is nu de vernieuwde Engelstalige handleiding te vinden voor de Galaxy J5 uit 2015 (de SM-J500), behorend bij het toestel met Android 6.0.1 aan boord – in handig PDF formaat. Hetzelfde document is ook van toepassing op de eerste generatie Galaxy J7 (SM-J700), die nooit in Nederland uitgebracht is.

In de nieuwe handleiding zien we onder meer dat de J5 (eindelijk) ook de nieuwere icoontjes van recentere versies van de TouchWiz interface krijgt – althans, in het standaard thema. Ook krijg je als gebruik(st)er de keuze uit verschillende grids voor de icoontjes op het startscherm. Naast de standaard 4 x 4 layout, kun je straks ook kiezen om 4 x 5 of zelfs 5 x 5 icoontjes weer te geven.

samsung-galaxy-j5-marshmallow-icoontjes Vernieuwde handleiding Samsung Galaxy J5 (en J7) met Android Marshmallow toont nieuwe snufjes

De nieuwe icoontjes in het standaard TouchWiz thema

Overigens is het straks, na de update, ook mogelijk om zelf te kiezen of icoontjes wel of geen donkere achtergrond moeten hebben. Je kunt deze zo aanpassen aan de achtergrondafbeelding van je eigen voorkeur, zodat de tekst bij icoontjes in alle omstandigheden goed leesbaar gemaakt kan worden.

Op dit moment is de nieuwe handleiding alleen beschikbaar in het Engels. Nederlands- of anderstalige versies duiken ongetwijfeld op korte termijn op – vermoedelijk nog voor de update daadwerkelijk op de Nederlandse Galaxy J5 beschikbaar zal zijn.

Beste Galaxy J5 aanbiedingen per provider

Reacties

  1. Frank Grinwis zegt

    Ik heb problemen met mijn J5 2016 (Samsung) wánt ik kan me niet aanmelden bij mijn Dell DIMENSION E520 computer. Dan moet ik eerst een installatieprogramma downloaden maar ik heb niet altijd internet verbinding vandaar. Wie wil/kan mij helpen aub

Praat mee